December 17, 2016

Cheesy Fish with Sauteed vegetables


Easy to make it, light by texture and quite fulfilling for brunch and lunch.

Makes 4 small servings

Vegetables:

3 tablespoons vegetable oil
1 medium onion, peeled, chopped
4 medium carrots, peeled, grated on large hole of the grater
1 large yellow bell pepper, chopped
1 large red bell pepper, chopped
3 tablespoons ketchup
Salt and pepper to taste

Fish

1 pound frozen pollоck, thawed, cut into medium chunks
1/4 teaspoon salt

Sauce

1 medium potato, peeled and grated on large holes of the grater
1/2 cup yellow cheddar cheese, finely grated
2 tablespoons sour cream
1 egg
Salt to taste

For vegetable, coat the bottom of the big frying pan with 1 tablespoon vegetable oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook for 5-8 minutes, stirring occasionally. Sprinkle with salt and add carrots and 1 more tablespoon of vegetable oil. Continue to saute for more 5 minutes. Add peppers and ketchup, mix all vegetables very well and saute for 8-10 minutes. Stir every minute, check for salt and pepper. Add, if you need it.

For sauce, mix all ingredients together very well and set aside ready to pour.

For fish, rub salt into fish

Preheat oven to 350 F. Take an oven-proofed 9-inches round dish, grease with vegetable oil and spray with non-stick spray.  Lay out and spread evenly sauteed vegetables, place pieces of fish and pour sauce over the fish. Spread sauce evenly and bake 20 minutes on lower shelf of the oven. Down the temperature to 325 F and cook more 10-15 minutes on upper shelf of the oven.
Serve warm in a dish you baked, decorate with parsley or dill.


Рыбная запеканка с тушеными овощами

На 4  маленькие порции

Овощи:
3 столовые ложки растительного масла
1 средний лук, очищенный, нарезанный ма мелкие лусочки
4 средних моркови, очищенные, натертые на крупной терке
1 большой желтый перец, нарезанный на мелкие кусочки
1 большой красный перец, нарезанныйна мелкие лусочки
3 столовые ложки кетчупа
Соль и перец по вкусу

Рыба
1 фунт замороженной рыбы pollоck, разморозить, разрезать на средние куски
1/4 чайной ложки соли

Соус
1 средний картофель, очищенный и натертый на крупной терке
1/2 чашки желтого сыра cheddar, мелко натертого
2 столовые ложки сметаны
 1 яйцо
Соль по вкусу

Дно большой сковородки  полить 1 столовой ложкой растительного масла. Разогреть сковороду на среднем огне. Добавить нарезанный лук и перемешать смалом. Тушить в течение 5-8 минут, периодически помешивая. Посыпать солью и добавить морковь и еще 1 столовую ложку растительного масла. Продолжать обжаривать еще 5 минут. Добавить перец и кетчуп, смешать все овощи очень хорошо и тушить в течение 8-10 минут, помешивая каждую минуту. Проверить на соль и перец. Добавить, если нужно.

Для соуса, смешать все ингридиенты вместе. Проверить на соль.

Перетереть рыбу солью..

Разогреть духовку до 350 F. Приготовить круглую формы для выпечки диаметром 24см. Смазать растительным маслом и побрызгать антипригарным спреем.Выложить овощи ровным слоем, Поверх овощей положить рыбу и равномерно залить соусом. Поставить в духовку на 20 минут на нижнюю полку.Уменьшить температуру до 325Ф и переставить форму с рыбой на верхнюю полку на 10-15 минут.

Подавать теплым в форме, в который вы запекали, украсить зеленью петрушки или укропа.


No comments:

Post a Comment