February 11, 2017

Pumpkin Crescent Rolls with Honey Butter and Nuts


Makes 32 large or 40 medium rolls

1/2 (1 & 1/8 teaspoons) package active dry yeast
1 cup warm milk
1 tablespoons brown sugar
-----------------------
1/4 cup milk
3 tablespoons butter
4 tablespoons brown sugar
1 tablespoon honey
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon cinnamon
-------------------
1/2 cup pumpkin puree
1 egg
3 cups all-purpose flour, more for kneading
----------------------
Filling 1
4 tablespoons butter, melted
2 tablespoons honey
Filling 2
3/4 cup walnuts (you can use peanuts or mix of them), grounded in food processor
2 tablespoons brown sugar
----------------------
Milk for brushing

     In a medium bowl mix warm milk, yeast, brown sugar. Sprinkle with flour. Leave in a warm place for 15-20 minutes until mixture is foaming.
      In a medium saucepan heat and stir pumpkin, milk, the 3 tablespoons butter, the brown sugar, honey, salt, and cinnamon over medium heat until warm (120 degrees F to 130 degrees F) and butter just melts.
      In a large bowl, mix pumpkin mixture and egg. Add yeast mixture and 3 cups flour. Try to form dough (the mixture will be very sticky). Slowly kneading, add some flour. Remember, better less that too much. It will take more 1/3-1/2 cup flour to form mush less sticky dough. Shape dough into a ball. Place in a lightly greased bowl, turning once to grease surface of dough. Cover; let rise in a warm place until double in size (around 1-1 & 1/2 hour hour).
      Punch vigorously dough down. Turn dough out onto a lightly floured surface. Cover dough; let rest for 10 minutes. Meanwhile, lightly grease three baking sheets or line them with parchment paper; set aside.

Preheat oven to 350 F (180 C).

To get 32 large crescents rolls divide dough into 4 equal parts. For 40 medium crescents, divide dough into 5 equal parts.  Do the same thing with fillings.

On the lightly floured surface, roll each dough portion into a 12-inch circle. Spread with  Filling 1 and sprinkle with Filling 2. Cut each dough circle into 8 wedges. To shape rolls, begin at wide end of each wedge and loosely roll toward the point. Place, point sides down, 2 to 3 inches apart on prepared baking sheets. Cover; let rise in a warm place until nearly double in size (about 30 minutes). Repeat with rest of the dough and fillings.

Uncover rolls, brush with milk and bake rolls about 15 minutes or until golden, rotating baking sheets halfway through baking if necessary. Serve warm.


Тыквенные рогалики с медом и орехами

На 32 больших рогалика или 40 среднего размера рогаликов

1/2 (1 & 1/8 чайной ложки) пакета сухих дрожжей
1 стакан теплого молока
1 столовая ложка коричневого сахара
-----------------------
1/4 стакана молока
3 столовые ложки сливочного масла
4 столовые ложки коричневого сахара
1 столовая ложка меда
1/2 чайной ложки соли
1/4 чайной ложки корицы
-------------------
1/2 чашки тыквенного пюре
1 яйцо
3 чашки муки, плюс для замешивания
----------------------
Начинка 1
4 столовые ложки растопленного сливочного масла
2 столовые ложки меда
Начинка 2
3/4 стакана грецких орехов (можно использовать арахис или смесь орех), перемолотыж в кухонном комбайне
2 столовые ложки коричневого сахара
----------------------
Молоко для смазки

В средней миске смешать теплое молоко, дрожжи и коричневый сахар. Посыпать мукой. Оставьте в теплом месте в течение 15-20 минут, пока смесь запенится.

В небольшой кастрюле смешать тыкву, молоко, 3 столовые ложки сливочного масла, коричневый сахар, мед, соль и корицу и поставить на на средний огонь. Варить до того момента пока масло не растает.

В большой миске смешать тыквенную смесь и яйцо. В ту же миску добавить вспенившиеся дрожжи и 3 стакана муки. Попробуйте замесить тесто (оно будет липким). Медленно замешивая, добавлять муку пока тесто почти не будет липнуть к рукам. Помните, что лучше меньше муки, чем слишком много. Вам понадобится еще 1/3-1/2 чашки муки. Сформировать тесто в шар.

Поместить в слегка смазанную жиром миску, Оставить в теплом месте для поднятия. (около 1-1 & 1/2 часа часа).

Обмять тесто и оставить еще на 10 минут. Приготовить противни, устлав их пергаментной бумагой и смазав жиром.

Разогреть духовку до 350 F (180 С).

На 32 больших рогалика разделить тесто на 4 равные части. На 40 средних рогалика, разделить тесто на 5 равных частей. Разделить начинки на 4 или 5 частей.

На слегка посыпанной мукой поверхности, раскатать каждую часть теста в круг диаметром 28-30 см. Намазать начинкой 1 и посыпать начинкой 2. Разрезать каждый круг на 8 равных секторов. Свернуть рогалики и положить концом вниз на противень. Оставить место между рогаликами для поднятия. Накрыть рогалики , поставить в теплое место на 30 минут. Смазать молоком и поставить в духовку. Печь около 15 минут или до золотистого цвета. Подавать теплым.


Idea for the recipe comes from Better Home and Gardens magazine

No comments:

Post a Comment