This recipe makes peppers, which are good by itself and for salads, relishes and pate.
20-25 mini sweet peppers or 8-10 medium sweet multi colors peppers, washed and pricked by fork
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon salt
2 teaspoons sugar
2 gloves garlic, minced
2 tablespoons finely chopped parsley or dill
100 ml 5% white vinegar
200-250 ml boiling water
4 cups glass jar with a lid
Heat the oil in a large frying pan. Add peppers and cook the peppers over medium heat until they begin to soften and brown, stirring often, about 10 minutes. While peppers fry, in a small bowl, mix salt, sugar and vinegar. Add garlic and parsley to a jar, then add fried peppers, pour vinegar mixture and hot water. Close the lid and shake very well. leave on a counter to cool for a couple hours, after keep refrigerated for 2 days until peppers will be ready to use.
I made a very tasty relish with fresh tomatoes, red onion, and marinated peppers. Works just good for any sandwiches.
Публикую текст в оригинале от хозяйки, которая всем советует приготовить этот рецепт.
"перец сладкий-12 шт (я думаю, что 8-10 достаточно)
соль-1 ч.л
сахар-2 ст.л
уксус 9%-60 мл
чеснок-1-2 зубчика
зелень(укроп,петрушка)
растительное масло-для обжарки перца
кипяток-200-250 мл(примерно)
В литровую баночку положите сахар,соль добавьте уксус,пару зубчиков чеснока и пару веточек(зелени)
Перец необходимо наколоть(ножем или вилкой),слегка срезать хвостик,семена не убирать
Обжарить под крышкой на растительном масле,со всех сторон,до румянца.Берегите руки при обжарке.
Весь перец положите в литровую баночку"до плечиков" и залейте сверху кипятком.Слегка накройте крышечкой,дайте полностью остыть маринаду.Затем уберите баночку в холодильник на сутки-двое(предварительно покачайте в руках,чтобы растаял сахар и соль)
При подаче посыпаю зеленью и мелко-рубленным чесноком."
No comments:
Post a Comment