July 17, 2017
Strawberry and Avocado Salad with Goat Cheese
Yield: 12 servings
Ingredients
Shallot-Honey Vinaigrette:
1/4 cup shallots, cut into pieces
2 tablespoons honey
1/4 cup white balsamic vinegar
1/2 cup extra-virgin olive oil
1/2 cup canola oil
1/4 teaspoon black pepper
1/4 teaspoon salt
Goat Cheese Croquettes:
1 pound plain goat cheese (chevre) log
1 egg
1/2 cup all-purpose flour
1/2 cup panko crumbs
2 tablespoons fresh thyme leaves
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon black pepper
Olive oil for frying
Salad:
1 pound mixed garden lettuces
1 quart fresh strawberries, cleaned, capped and sliced
1 large avocado, sliced
To make the vinaigrette, place shallots, honey, vinegar, salt and pepper in a blender jar; pulse until smooth. Slowly drizzle in the olive and canola oils. Vinaigrette will become a smooth thick emulsion.
To make the croquettes, cut goat cheese log into 16 pieces. Form each into a disc shape. Place flour into one bowl, and egg beaten with a little water into another bowl. In a third bowl, mix panko with salt, pepper and fresh thyme leaves.
Dust each disc in flour, then dip into egg, then dip into seasoned panko, pressing the crumbs lightly onto the goat cheese. Use the “wet hand-dry hand” technique. Use one hand to dip into flour, egg, and place in the bowl of panko—use the other hand to press the panko and remove. Heat a large skillet over medium heat and coat bottom with olive oil. Cook goat cheese discs until brown (about 3 minutes) and turn over to brown on the other side.
To assemble the salad, start with a base of garden lettuces. Arrange sliced strawberries and sliced avocados over the greens. Place warm goat cheese croquettes on top. Drizzle with vinaigrette and serve.
Салат из клубники, авокадо и жареного козьего сыра
На 12 порций
Луково-медовый соус для салата
1/4 чашки мелко нарезанного лука (Я натерла на мелкой терке)
2 столовые ложки меда
1/4 чашки белого бальзамического уксуса
1/2 чашки оливкового масла
1/2 чашки Маслa рапса
1/4 чайной ложки черного молотого перца
1/4 чайной ложки соли
Крокеты из козьего сыра
500 грамм козьего сыра (chevre)
1 яйцо
1/2 чашки муки
1/2 чашки панировочных сухарей Panko
2 столовые ложки свежих листьев тимьяна
1/4 чайной ложки соли
1/4 чайной ложки черного молотого перца
Оливковое масло для жарки
Салат:
500 грамм мелко нарезанных листьев садового салата Lettuce
500 грамм свежей клубники, очищенной и нарезанной на средние кусочки
1 большое авокадо, нарезанное на небольшие кусочки
Для соуса провернуть в блендере все ингридиенты кроме оливкового масла и масла из рапса до получения однородной массы. Медленно добавить оливковое масло и масло рапса и прокрутить до однородной массы.
Для крокет нарезать козьий сыр на 16 равных частей. Сформировать из них шарики. Приготовить 3 тарелки одну для муки, другую - для яйца, третью - для панировочных сухарей, соли, перца и тимьяна. Каждый шарик обвернуть в муку, затем в яйцо и в последнюю очередь в панировочные сухари. Нагреть большую сковородку на среднем огне и полить оливковым маслом. Пожарить крокеты из козьего сыра, приблизительно 3 минуты.
Выложить листья салата на блюдо . Сверху положить нарезанную клубнику и авокадо.
Положить сверху теплые козьи сырные крокеты. Полить соусом и подать.
Recipe comes from Relish
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment