November 17, 2017
Chicken Carrot Salad with Marinated Onions (use meat leftovers)
Makes 1 large serving or 2 medium ones
1/3 cup yellow or red onion, diced
2 tablespoons sugar
2 tablespoons white vinegar
1/2 cup hot water
2 teaspoons vegetable oil
2 medium carrots, peeled and grated on a large holes of the grater
7 oz cooked chicken breast (you can use leftover holiday roasted turkey), chopped in medium chunks
1/3 cup canned peas, drained very well
3 tablespoons mayonnaise
Salt, pepper to taste
To marinate onions, mix sugar, vinegar and hot water. Place onions in it and keep for 10-15 minutes.
While onions are marinating, heat the oil in a medium saute pan, add grated carrots, sprinkle with salt and saute on medium heat until soft, about 5 minutes.
In a large bowl mix chicken chunks, peas, drained onions and soft carrots. Add mayonnaise and check for salt and pepper. Add, if you need it.
Serve immediately
Купеческий салат с курятиной и маринованным луком
На 1 большую порцию или 2 средних
1/3 чашки лука, нарезанного на кубики
2 столовые ложки сахара
2 столовые ложки уксуса
1/2 чашки горячей воды
2 чайных ложки растительного масла
2 средних моркови, очищенные и натертые на крупной терке
200 грамм отваренной куриной грудки (вы можете использовать оставшуюся праздничную индейку), нарезанной на средние куски
1/3 чашки консервированного горошка, без жидкости
3 столовые ложки майонеза
Соль и перец по вкусу
Смешать сахар, уксус и горячую воду. Выложить в раствор лук и мариновать его в течение 10-15 минут.
Пока лук маринуется, нагреть масло в средней сковороде, добавить тертую морковь, посыпать солью и тушитж, помешивая на среднем огне до мягкости, около 5 минут.
В большой миске смешать куриное мясо, горошек, отжатый лук и мягкую поджаренную морковь. Добавить майонез и проверить на соль и перец. Добавить, если это нужно.
No comments:
Post a Comment