CRUST (Joan Nathan's standard crust recipe)
6 tablespoons unsalted butter, Crisco, or coconut oil, or a combination of shortenings
1 1/4 cups unbleached all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
2 tablespoons sugar
To make the crust, cut the butter or shortening into small pieces, and toss into a food processor fitted with a steel blade, along with the flour, salt, and sugar. Pulse until the texture is like very coarse meal. Gradually add 3 tablespoons ice water, pulsing until the dough comes together in a ball. Shape the dough into a disk, cover with plastic wrap, and refrigerate for 20 minutes.
8 tablespoons butter, softened
1/3 cup sugar
2 tablespoon fresh lemon zest
2 eggs
1 cup ground hazelnuts (I used almonds)
1 teaspoon cinnamon
1/2 cup pitted dried dates, halved lengthwise
1/2 cup honey, warmed
Preheat oven to 375 F.
Line greased standard (10-inch) round or rectangle(14" L x 4.5" W) tart pan with crust dough. Press dough into base and sides, trim edges. Refrigerate for 30 minutes.
Meanwhile, beat butter, sugar and zest in small bowl with electric mixer until combines. Beat in eggs, one at a time. Stir in ground nuts, flour and cinnamon. Spread filling into pastry case; top with dates.
Bake tart about 35 minutes or until firm. Brush tart with half the honey. Cool in pan.
Meanwhile, make sesame cream.
Sesame cream
1 & 1/4 cups heavy cream
2 tablespoons sugar
2 teaspoons black sesame seeds
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon sesame oil
Beat cream and sugar in small bowl with electric mixer until soft peaks form; fold in remaining ingredients.
Serve tart drizzled remaining honey and sesame cream.
Медовый Тарт с сухими финиками
Тесто (стандартный рецепт от шефа Joan Nathan)
6 столовых ложек несоленого масла, Crisco или кокосового масла или сочетание масел
1 1/4 чашки муки
1/4 чайной ложки соли
2 столовые ложки сахара
Для приготовления теста нарезать сливочное масло на мелкие кусочки и бросить в чашу кухонного комбайна. Добавить муку, сахар и соль. Попульсировать до образования мелких крошек. Постепенно добавить 3 столовые ложки очень холодной воды. Прокрутить в комбайне до почти получения теста. Вынуть из чаши, полностью сформировать тесто, сплюснуть в диск, накрыть пластиковой пленкой и оставить в холодильнике течение 20 минут.
8 столовых ложек сливочного масла, размягченного
1/3 чашки сахара
2 столовой ложки свеже натертой лимонной цедры
2 яйца
1 чашка перемолотых лесных орехов (я использовал миндаль)
1 чайная ложка корицы
1/2 чашки сухих фиников без косточек, разрезанных на пополам по длине
1/2 чашки меда, теплого
Разогреть духовку до 375 F.
Промазать маслом и посыпать мукой форму для тарта(10-дюймовая round или 14 дюймов x 4,5дюймов прямоугольная). Выложить тесто в форму, прижать ко дну и к стенкам. Поставить в холодильник на 30 минут.
Между тем, электрическим миксером взбить сливочное масло, сахар и лимонную цедру. Продолжая взбивать, добавить яйца по одному. Добавить измельченные орехи, муку и корицу. Все хорошо перемешать. Выложить начинку на тесто и сверху выложить финики.
Выпекать пирог около 35 минут до плотной корочки. Вынуть из духовки и помазать половиной теплого меда. Дать остынуть в форме.
Пока тарт остывает, приготовить соус.
Соус с кунжутными семечками
1 и 1/4 стакана сливок
2 столовые ложки сахара
2 чайных ложки черного кунжута
1 чайная ложка экстракта ванили
1 чайная ложка кунжутного масла
Взбить миксером сливки и сахар в маленькой миске до образования мягких пиков; добавить оставшиеся ингредиенты.
Подавать тарт с медом и кунжутным кремом.
Recipe comes from "Mediterranean Cooking" by Metro Books. Recipe in the book has no crust recipe and I decided to go with Joan Nathan's recipe. It's absolutely good for this recipe.
No comments:
Post a Comment