January 19, 2019
Atlas Mountain Salad
Serves 4
1 red onion, finely chopped
Juice of 1 lemon
Sea salt
2 tomatoes, peeled, seeds squeezed out, and flesh finely chopped (I don't peed tomatoes)
1 cucumber, peeled, seeded and finely chopped (I don't peel cucumber)
1 red bell pepper, seeded, and finely chopped
3/4 cup pomegranate seeds
3 tablespoons olive oil
Small handful of fresh mint leaves (I used parsley)
Put onion into a small mixing bowl. Squeeze over lemon juice and add a pinch of salt - this will take some of the bite out of onions. Mix well and leave for 5 to 10 minutes.
Put tomatoes, cucumber, bell pepper, and pomegranate sees in a serving dish. Add onions, oil and lemon juice. Check for salt. Mix well.
Garnish with mint leaves and serve immediately.
Idea: I used pomegranate seeds for a simple coleslaw salad. The result is outstanding. Mix green cabbage, apple, canned and drained corn, and shredded red/yellow pepper. Dress with olive oil, salt, lemon juice and Dijon mustard. If you need, add a dash of sugar. Sprinkle with pomegranate seeds and serve. You cannot have better.
Овощной салат с зернами граната.
На 4 порции.
1 красная луковица, мелко нарезанная
Сок 1 лимона
Морская соль
2 помидора, очищенные от кожуры и семян, мелко порезанные (я не очищала помидоры от кожуры)
1 огурец, , очищенный от кожуры и семян, мелко нарезанный (я не очищала огурец от кожуры)
1 красный болгарский перец, мелко нарезанный
3/4 чашки семян граната
3 столовые ложки оливкового масла
Небольшая горстка свежих листьев мяты (я использовал петрушку)
Выложить лук в небольшую миску. Полить свежим лимонным соком и добавить щепотку соли. Хорошо перемешать и оставить на 5-10 минут.
Положить помидоры, огурец, болгарский перец и гранаты в салатное блюдо. Добавить лук, масло и лимонный сок. Проверить на соль. Добавить, если нужно. Хорошо перемешать.
Украсить листьями мяты и сразу подавать.
Идея: я использовала семена граната для простого салата из капусты. Результат просто превзошел все ожидания. Смешать нашинкованую зеленую капусту, яблоко, консервированную и промытую водой кукурузу и измельченный красный / желтый перец. Заправить оливковым маслом, солью, лимонным соком и дижонской горчицей. Если вам нужно, можно добавить немного сахара. Посыпать зернами граната и подавать. Никогда не думала, что гранатовые зерна могут так подойти к салату из капусты.
Recipe comes from book "Orange Blossom & Honey" by John Gregory-Smith
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment