Makes 4 servings
1 medium red onion, peeled, thinly sliced in half moons
1 large apple, chopped
1 teaspoon apple cider vinegar
8 oz herring, sliced into medium chunks
1/3 cup canned peas, drained
1/3 cup canned sweet corn, drained
Dressing
1/4 cup mayonnaise
1 tablespoon juice from canned peas
1 tablespoon olive oil
Salt and black ground pepper to taste
Prepare the dressing, mix all ingredients together.
In a medium bowl, mix together red onion, apples, and apple cider vinegar. Leave on a kitchen counter for 10-15 minutes.
In a big bowl, add peas, corn, herring and onion-apple mixture. Pour the dressing. Add salt and pepper to taste. Sprinkle with chopped cilantro or parsley. Serve immediately.
Яблочно-селедочный салат
На 4 порции.
1 средняя по величине головка красного лука, очищенная, и нарезанная полукольцами
1 большое яблоко, нарезанное на средние кусочки
1 чайная ложка яблочного уксуса
240 грамм сельди, нарезанно на средние куски
1/3 чашки консервированного горошка, отцедить от раствора
1/3 чашки консервированной сладкой кукурузы, отцедить от раствора
Соус
1/4 чашки майонеза
1 столовая ложка сока консервированного горошка
1 столовая ложка оливкового масла
Соль и черный молотый перец по вкусу
Смешать все ингредиенты для соуса
В средней миске смешать красный лук, яблоки и яблочный уксус. Оставить на кухонном столе на 10-15 минут.
В большую миску добавить зеленый горошек, кукурузу, сельдь и яблочно-луковую смесь. Залить соусом. Добавить соль и перец по вкусу. Посыпать мелко нарезанной петрушкой. Подавать на стол немедленно.
No comments:
Post a Comment