1 3/4 to 2 lb. fresh greens (Chinese cabbage, Savoy cabbage, kale, Swiss chard, snow pea shoots, watercress, baby spinach or regular spinach, arugula etc.)
1 1/2 tsp. extra-virgin olive oil
Garlic Dressing (mixed together)
3 1/2 tablespoons soy sauce,
3 1/2 tablespoons rice wine or sake
1 1/2 tablespoons minced garlic
1 1/2 teaspoons sugar
1 teaspoon hot chili paste (optional)
Salt to taste (optional)
If using cabbage, kale, or Swiss chard, trim and coarsely shred. Cut away tough ends from snow pea shoots, watercress, or other greens. In a colander, rinse vegetables thoroughly under cold running water. Drain or spin-dry and place in a bowl near the stove.
Heat a large nonstick skillet or a wok over high heat. Add oil; heat until near smoking. Add greens and toss with a spatula for about 20 seconds. Add Garlic Dressing and toss lightly over high heat about 1 & 1/2 minutes, or until the greens are slightly wilted, but still bright green.
Scoop out greens and arrange on a plate. Adjust seasoning to taste and spoon the juice on top. Serve hot, cold, or at room temperature. I love to serve with lemon slices.
Слегка притушенная зелень с чесноком
1 3/4 - 2 фунта свежей зелени (китайская капуста, савойская капуста, капуста, швейцарский мангольд, побеги снежного гороха, кресс-салат, шпинат или обычный шпинат, руккола и т. Д.)
1 1/2 чайной ложки оливкового масла первого отжима
Чесночный соус
3 1/2 столовых ложки соевого соуса,
3 1/2 столовых ложки рисового вина или сакэ
1 1/2 столовой ложки измельченного чеснока
1 1/2 чайной ложки сахара
1 чайная ложка острой чили пасты (по желанию)
Если вы используете капусту, капусту или мангольд, обрежьте и грубо измельчите. Обрежьте жесткие концы от побегов снежного гороха, кресс-салата или другой зелени. В дуршлаге тщательно промойте овощи под холодной проточной водой. Слейте воду или вытрите насухо и поместите в миску рядом с плитой.
Нагреть большую антипригарную сковороду или вок на сильном огне. Добавить масло, зелень и перемешать с помощью шпателя в течение 20 секунд. Добавить чесночную заправку и слегка перемешать на сильном огне около 1 & 1/2 минут, или пока зелень не станет немного завядшей, но все еще ярко-зеленой.
Выложить на тарелку. Попробуйте и если нужно добавьте соль и ложку сока из сковороды сверху. Подавать горячим, холодным или комнатной температуры. Я люблю подавать с ломтиками лимона.
Recipes comes from "Spices of Life" by Nina Simonds
No comments:
Post a Comment