February 18, 2020

Korean Cabbage Toast (Grab n'go breakfast)


Makes 2 servings

2 slices sandwich bread
1 Egg
1/2 cup cabbage, thinly sliced
Salt and pepper to taste
green onions, julienne
1/2 tablespoon butter
ketchup
1/2 teaspoon sugar (you may use brown sugar)

Lightly massage salt into cabbage. Crack an egg into the mixing bowl and stir-it in with the cabbage. Add pepper and mix well. Divide the batter into two equal parts.

Lightly butter the pan, heat on medium-high heat and add half of green onions. Saute for 1-2 minutes, pour half of egg-cabbage mixture onto frying pan. Cook for 2 minutes and flip-over when the omelette is fully set and cook for more 1-2 minutes. Remove omelette from frying pan and give a couple minutes to cook. Repeat with other past of onions and cabbage-egg-mixture. 

Toast bread in toaster. Place cabbage omelette onto bread, add a layer of ketchup and sprinkle with sugar over the ketchup. Serve immediately.


Теплый будерброд с капустой и кетчупом (Корейский завтрак)

На 2 порции

2 ломтика хлеба
1 яйцо
1/2  чашки капусты, тонко нашинскованной
Соль и перец по вкусу
зеленый лук, нарезанный
1/2 столовая ложка сливочного масла
кетчуп
1/2 чайной ложки сахара (вы можете использовать коричневый сахар)

Слегка перетереть соль с капустой. Разбить яйцо в миску и смешать с капустой. Добавить перец и хорошо перемешать. Разделить масу на 2 равные части. 

Слегка разогреть сковороду со сливочным маслом, добавить половину зеленого лука. Обжарить в течение 1-2 минут, вылить на сковороду половину яично-капустную смеси. Жарить в течение 2 минут и перевернуть на другую сторону и жарить еще 1-2 минуты. Переложить омлет из сковороды и дать пару минут немного остыть. Повторить со второй частью лука и капустно-яичной смеси.

Подогреть хлеб в тостере. Выложить капустный омлет на хлеб, побрызгать кетчупом и посыпать сахаром. Тут же подать.

Recipe comes from


No comments: