Makes 2 servings
2 slices sandwich bread
1 Egg
1/2 cup cabbage, thinly sliced
Salt and pepper to taste
green onions, julienne
1/2 tablespoon butter
ketchup
1/2 teaspoon sugar (you may use brown sugar)
Lightly massage salt into cabbage. Crack an egg into the mixing bowl and stir-it in with the cabbage. Add pepper and mix well. Divide the batter into two equal parts.
Lightly butter the pan, heat on medium-high heat and add half of green onions. Saute for 1-2 minutes, pour half of egg-cabbage mixture onto frying pan. Cook for 2 minutes and flip-over when the omelette is fully set and cook for more 1-2 minutes. Remove omelette from frying pan and give a couple minutes to cook. Repeat with other past of onions and cabbage-egg-mixture.
Toast bread in toaster. Place cabbage omelette onto bread, add a layer of ketchup and sprinkle with sugar over the ketchup. Serve immediately.
Теплый будерброд с капустой и кетчупом (Корейский завтрак)
На 2 порции
2 ломтика хлеба
1 яйцо
1/2 чашки капусты, тонко нашинскованной
Соль и перец по вкусу
зеленый лук, нарезанный
1/2 столовая ложка сливочного масла
кетчуп
1/2 чайной ложки сахара (вы можете использовать коричневый сахар)
Слегка перетереть соль с капустой. Разбить яйцо в миску и смешать с капустой. Добавить перец и хорошо перемешать. Разделить масу на 2 равные части.
Слегка разогреть сковороду со сливочным маслом, добавить половину зеленого лука. Обжарить в течение 1-2 минут, вылить на сковороду половину яично-капустную смеси. Жарить в течение 2 минут и перевернуть на другую сторону и жарить еще 1-2 минуты. Переложить омлет из сковороды и дать пару минут немного остыть. Повторить со второй частью лука и капустно-яичной смеси.
Подогреть хлеб в тостере. Выложить капустный омлет на хлеб, побрызгать кетчупом и посыпать сахаром. Тут же подать.
Recipe comes from
No comments:
Post a Comment