September 30, 2020

Large Soft Drop Cookies with Caramelized Apples and Whiskey Glaze


Yield 15 large cookies

Caramelized Apples 

1 tablespoon butter

2 apples, peeled, cored and chopped

1 teaspoon brown sugar

1/2 teaspoon lemon juice

2 tablespoons whiskey


Cookie Dough

2 large eggs

1/3 cup sugar 

1 tablespoon honey

4 tablespoons

1/3 cup (70 gram ) yogurt

1 & 1/3 cups all-purpose flour

1 teaspoon baking powder

1 teaspoon ground anise

1/4 teaspoon salt


Glaze 

2 tablespoons milk

1 cup powdered sugar

liquid from a deglazed sauce pan

To prepare apples, place butter on a medium sauté pan and heat on medium heat. Add apples, raise heat to medium-high, mix with melted butter and sauté for 3-4 minutes. Be careful not to overcook, or the apples will begin to fall and become an apple puree instead. Sprinkle with brown sugar and continue to sauté for about 1 minute. Transfer the apples from the skillet to a shallow plate with a slotted spoon. Quickly add lemon juice, whiskey and deglaze the pan. Pour liquid into a small bowl. You should have about 1-2 tablespoons of liquid. Set aside.

Preheat the oven to 350F (180 C). Place parchment paper on a large cookie sheet and grease lightly with vegetable oil and non-stick baking spray.

To prepare the dough, in a large bowl mix eggs, sugar, honey, and yogurt. In a separate medium bowl, mix flour, baking powder, salt, and ground anise. 

Add dry ingredients to wet ones and mix them with a tablespoon. Add apples to a sticky dough.  Using a large tablespoon, place a piece of dough on a baking sheet.

Bake 10 minutes on a low-third shelf in the oven and 12-15 minutes on the upper-third shelve. Remove from the oven and give 5-7 minutes to cool.

To make the glaze, mix liquid from the deglazed pan, add milk, and powdered sugar. Drizzle over cookies.

Cool cookies on a rack and serve. They are the best 2-3 hours after oven.


Мягкое яблочное печенье с коньячной глазурью

На 15 больших печений

Для яблок

1 столовая ложка сливочного масла

2 яблока, очищенные, очищенные от сердцевины и нарезанные на средние куски

1 чайная ложка коричневого сахара

1/2 чайной ложки лимонного сока

2 столовые ложки виски


Тесто

2 больших яйца

1/3 чашки сахара

1 столовая ложка меда

4 столовые ложки

1/3 чашки (70 г) йогурта

1 и 1/3 чашки универсальной муки

1 чайная ложка разрыхлителя

1 чайная ложка молотого аниса

Соль 1/4 чайной ложки


Глазурь

2 столовые ложки молока

1 чашка сахарной пудры

жидкость из сотейника

Чтобы приготовить яблоки, выложить сливочное масло в сотейник среднего размера и нагреть на среднем огне. Добавить яблоки, увеличить огонь до средне-сильного, смешать с топленым маслом и обжарить 3-4 минуты. Будьте осторожны, не пережарьте, иначе яблоки превратятся в пюре. Посыпать коричневым сахаром и продолжать обжаривать около 1 минуты. Используя шумовку, переложить яблоки со сковороды на неглубокую тарелку. Быстро добавить лимонный сок, виски в сотейник и дать закипеть. В небольшую миску вылить эту жидкость. У вас должно быть около 1-2 столовых ложек жидкости. Отложить в сторону.

Разогрейть духовку до 180 C. Выложить пергаментной бумагой большой противень и слегка смазать растительным маслом и сбрызгнуть антипригарным спреем для выпечки.

Для приготовления теста смешать в большой миске яйца, сахар, мед и йогурт. В отдельной средней миске смешать муку, разрыхлитель, соль и молотый анис.

Добавить сухую смесь к яичной. Замесить ложкой липкое тесто и добавить яблоки. Используя большую столовую ложку, выложить кусочки теста на противень.

Выпекать 10 минут на нижней трети полки в духовке и 12-15 минут на верхней трети. Вынуть из духовки и дать 5-7 минут остыть.

Чтобы сделать глазурь, смешать жидкость с сотейника, добавить молоко и сахарную пудру. Все хорошо перемешать. Полить печенье.

Остудить печенье на решетке и подать. Лучше всего через 2-3 часа после запекания.



No comments:

Post a Comment