Serves 4
1 medium onion, peeled and chopped
2 garlic cloves, peeled and minced
3 tbsp. vegetable oil
1/4 pound white cabbage, shredded
5 red radishes, trimmed and coarsely grated
1 large carrot, peeled and coarsely grated
1/8 teaspoon salt or more to taste
freshly ground black pepper
4 teaspoons tomato paste
2 tbsp minced flat parsley
1 tbsp minced fresh dill
In a skillet sauté onion and garlic in one tablespoon of oil until soft, about 10 minutes. Set aside to cool.
Combine the shredded cabbage, red radishes and grated carrot in the bowl. Stir in onion mixture, then add salt and pepper to taste.
In a small bowl mix remaining two tablespoons of oil and the tomato paste. Steer into the vegetable salad mixing well. Chill. Just before serving steer in the minced parsley and dill.
Салат из капусты по азиатски с томатной пастой
На 4 порции
1 средняя головка лука, очищенная и мелко нарезанная
2 очищенных и измельченных зубчика чеснока
3 ст.ложки растительного масла
120 грамм измельченной белокочанной капусты
5 красных редиски, крупно натертых
1 большая морковь, очищенная и натертая на крупной терке
1/8 чайной ложки соли или больше по вкусу
свежемолотый черный перец
4 чайных ложки томатной пасты
2 ст.ложки мелкой петрушки
1 столовая ложка свежего укропа
В сковороде обжарить лук и чеснок в одной столовой ложке масла до мягкости, около 10 минут. снать с огня и дать остыть.
Смешать в миске нашинкованную капусту, красную редьку и тертую морковь. Добавить луковую смесь, затем порпбовать на соль и перец. Добавить по вкусу.
В небольшой миске смешать оставшиеся две столовые ложки масла и томатную пасту. Хорошо перемешать с овощным салатом. Поставить на холод. Непосредственно перед подачей добавить зелень и укроп.
Recipe comes from "The Winter Vegetarian: A Warm and Versatile Bounty" by Darra Goldstein
No comments:
Post a Comment