April 13, 2021

Quick Potato Salad with Marinated Carrots


Yield 2 servings

1 large carrots, peeled and julienned with Titan Julienne Tool

2/3 cup white vinegar

2/3 cup water, room temperature

1 teaspoon salt

1 tablespoons sugar

1/2 teaspoon black peppercorns

8 baby potatoes in skins

4 tablespoons canned sweet peas, drained

2 teaspoons parsley, finely chopped

2 tablespoons olive oil

Salt, black ground pepper to taste

Water for boiling potatoes

How to marinate carrots (Minimalist Baker)

Add carrots to a large mason jar or glass container. Set aside.

To a small saucepan add distilled white vinegar, water, salt, peppercorns, and sugar. Bring to a simmer over medium heat and stir to fully dissolve salt and sugar. Taste and adjust flavor as needed, adding more salt or sugar to taste.

Pour the brine over the carrots, ensuring they are fully submerged. If needed, add more vinegar or a little water to cover.

Seal well and shake to combine. Then refrigerate for at least 1 hour. The flavors will deepen and intensify the longer it marinates. The best flavor is achieved after 24 hours.

Remove peppercorns and drain liquid from the carrots. Reserve liquid for future use.

Boil potatoes in their skins, drain hot water and cool until almost room temperature. Remove the skin and cut it in half.

In a medium bowl, add potatoes, carrots, and sweet peas. Add salt, pepper, and olive oil. Mix and adjust spices. If you need, add some reserved brine from carrots. Sprinkle with chopped parsley. Let stand at a table for about 20 minutes and serve.


Быстрый картофельный салат с маринованной морковью

Выход 2 порции

1 крупная морковь, очищенная от кожуры и нарезанная соломкой (Titan Julienne Tool)

2/3 чашки белого уксуса

2/3 чашки воды, комнатной температуры

1 чайная ложка соли

1 столовая ложка сахара

1/2 чайной ложки черного перца-горошка

8 маленьких картофелей в кожуре

4 столовые ложки консервированного душистого горошка, высушенного

2 чайные ложки мелко нарезанной петрушки

2 столовые ложки оливкового масла

Соль, черный молотый перец по вкусу

Вода для варки картофеля

Как замариновать морковь (Minimalist Baker)

Выложить нарезанную морковь в большую банку.

В небольшую кастрюлю добавить дистиллированный белый уксус, воду, соль, сахар и черный перец-горошек. Довесьти до кипения на среднем огне до полного растворения соли и сахара. Попробовать и при необходимости добавьте соль или сахар по вкусу.

Залить рассолом морковь, убедившись, что она полностью погружена в воду. При необходимости добавьте еще уксуса или немного воды, чтобы покрыть крышкой.

Закрыть и встряхнуть, чтобы все хорошо смешалось. Поставить в холодильник как минимум на 1 час. Наилучший вкус достигается через 24 часа в холодильнике.

Удалить горошки перца и слить жидкость с моркови. Оставить жидкость на будущее.

Картофель отварить в кожуре, слить горячую воду и остудить почти до комнатной температуры. Снять кожицу и разрезать пополам.

В миску среднего размера добавить картофель, морковь и душистый горошек. Добавить соль, перец и оливковое масло. Перемешать и проверить на соль и перец. Если нужно, добавьте немного жидкости из морковного рассола. Посыпать мелко нарезанной петрушкой. Дать постоять на столе около 20 минут и подавать.


No comments: