Yield: 8 to 10
1/2 head red cabbage, quartered, cored, and thinly sliced on a mandolin (about 6 cups)
2 teaspoons lemon juice
1/2 teaspoon salt
1 1/2 cups frozen/fresh pitted dark sweet cherries (about 11 ounces), if frozen, cherries must be thawed
1 1/2 cups cherry tomatoes, halved
2 tablespoons sherry vinegar
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons honey
1/4 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon black pepper
1/2 cup quinoa, cooked and cooled (leftovers welcome)
1 cup almonds, pieces
Salt, pepper and sugar to taste
In a large bowl, place cabbage and add lemon juice, salt. Using clean hands, rub lightly salt and lemon juice into the cabbage. Set aside.
in a medium bowl, mix olive oil, sherry vinegar, honey, salt, and black pepper. Add cherries and tomatoes and stir together.
Preheat oven to 350°F (180 C). Place cherry-tomatoes mixture in a small baking dish; spread in a single layer. Bake in preheated oven until cherries and tomatoes are tender and infused with vinegar mixture, 12 to 16 minutes. Remove from the oven and set aside.
Spray a large cast-iron with non-stick spray and heat over medium-high heat. Add the almonds and quinoa. Spread along the bottom. Using a spatula, stir the almonds and quinoa around the pan. Continue to cook the almonds, stirring every 30 seconds or so, until they are nicely brown and have a deeply toasted flavor, about 5 minutes time in total. remove from the heat.
Just before serving, toss together cabbage and cherry-tomato mixture. Check for spices. If need it, add more salt, pepper, or sugar. Transfer salad to a large serving platter, and sprinkle with almond and quinoa. Serve immediately.
Салат из красной капусты и киноа с запеченными помидорами и вишней
На 8 до 10 порций.
1/2 кочана красной капусты, разрезанной на четвертинки, без сердцевины и тонко нарезанных на мандолине (около 6 чашек)
2 чайные ложки лимонного сока
1/2 чайной ложки соли
1 1/2 чашки замороженной / свежей темной черешни без косточек (около 11 унций), в случае заморозки вишню необходимо разморозить
1 1/2 чашки помидоров черри, разрезанных пополам
2 столовые ложки хересного уксуса
2 столовые ложки оливкового масла, разделенных
2 столовые ложки меда, разделенных
1/4 чайной ложки кошерной соли
1/4 чайной ложки черного перца
1/2 чашки киноа, приготовленной и охлажденной (остатки приветствуются)
1 чашка миндаля, нарезанного на мелкие кусочки
Соль, перец и сахар по вкусу
В большую миску выложить капусту и добавить сок лимона, соль. Чистыми руками втереть соль и лимонный сок в капусту. Отложите в сторону.
В средней миске смешать оливковое масло, хересный уксус, мед, соль и черный перец. Добавить вишню и помидоры и перемешать.
Разогреть духовку до 350 ° F (180 ° C). Выложить смесь помидоры и черешню в небольшую форму для запекания. Разровнять. Печь в предварительно разогретой духовке, пока вишня и помидоры не станут мягкими, в течении 12–16 минут. Вынуть из духовки и отложить в сторону.
Сбрызгнуть антипригарным спреем чугунную сковороду и нагреть на среднем или сильном огне. Добавить миндаль и киноа. Распределить по дну сковороду. Помешивая каждые 30 секунд, жарить орехи и киноа, около 5 минут. Снять с огня.
Перед подачей ма стол смешать капусту, помидоры и черешню. Проверить на наличие специй. При необходимости добавьте еще немного соли, перца или сахара. Переложить салат на большое сервировочное блюдо и посыпать жареными миндалем и киноа. Подавать немедленно.
No comments:
Post a Comment