August 05, 2021

Sweet Ricotta Slices with Roasted Walnuts Filling


Yields 16 large cookies

1 & 1/3 cups all-purpose flour

1/3 cup granulated sugar

1 tablespoon baking powder

1/8 teaspoons salt

1/3 cup whole milk ricotta cheese

2 tablespoons butter, melted

1 large egg yolk

2 tbsp whole milk

1 teaspoon pure vanilla extract

1/4 teaspoon rosewater

Filling

1 cup walnut pieces, medium size

! & 1/2 tablespoons butter, melted

1/4 cup powdered sugar

1 teaspoon lemon juice

Egg wash

1 egg white, lightly beaten

Sesame seeds for sprinkling


Pulse flour, sugar, baking powder, and salt in a food processor to blend. Add ricotta, butter, milk, vanilla extract, and rosewater. Pulse just until the mixture beginning to form a bowl. Shape dough into a disk, wrap it into wax paper, and refrigerate for up to overnight.

To roast walnuts, place a skillet and heat over medium-low. Add nut, spread nuts in a single layer in a pan. Stir occasionally and cook for about 8 minutes. Be watchful, careful to not allow nuts to burn. Allow cooling.

Place walnuts into the bowl of a food processor and process until all nuts are ground. Remove ground walnuts in a medium bowl and add powdered sugar, butter, and lemon juice. Mix well. Set aside.

Preheat oven to 350 F (180 C). Place parchment paper on a large cookie sheet and grease with some vegetable oil and non-stick baking spray.

Remove dough from the refrigerator and half into two equal parts. Roll each one into a 12 x 8-inches rectangle. Spread prepared filling in a single layer over one of the rectangles and cover with another one. Cut into half lengthwise and cut each side into 8 slices.

Place each slice on a cookie sheet, brush with egg white and sprinkle with sesame seeds. Bake for about 10-12 minutes on a lower shelf and 5-7 minutes on the upper one. Remove from the oven and cool completely.

Keep in an air-tight container for a couple of days.


Сладкие ломтики из сыра рикотта с начинкой из жареных грецких орехов

На 16 больших печений.

1 и 1/3 чашки белой муки

1/3 чашки сахарного песка

1 столовая ложка разрыхлителя

1/8 чайной ложки соли

1/3 чашки сыра рикотта

2 столовые ложки растопленного сливочного масла

1 большой яичный желток

2 столовые ложки цельного молока

1 чайная ложка чистого экстракта ванили

1/4 чайной ложки розовой воды

Начинка

1 чашка кусочков грецкого ореха среднего размера

! & 1/2 столовых ложки сливочного масла, растопленного

1/4 чашки сахарной пудры

1 чайная ложка лимонного сока

Для помазки

1 яичный белок, слегка взбитый

Семена кунжута для посыпки

Смешать муку, сахар, разрыхлитель и соль в кухонном комбайне. Добавить рикотту, масло, молоко, экстракт ванили и розовую воду. Провернуть до тех пор, пока смесь не начнет формировать шар. Вынуть тесто из чашки комбайна, сформировать из теста диск, завернуть его в вощеную бумагу и поставить в холодильник на ночь.

Чтобы обжарить грецкие орехи, нагреть сковороду на среднем огне. Добавить орехи. Время от времени помешивать и жарить около 8 минут. Снять с огня и дать остыть.

Выложить грецкие орехи в чашу кухонного комбайна и измельчить. Добавить сахарную пудру, масло и лимонный сок. Хорошо перемешать. Выложить в среднюю миску и отложить в сторону.

Разогрейть духовку до 350 F (180 C). Выложить пергаментной бумагой большой противень и смазать растительным маслом и антипригарным спреем для выпечки.

Достать тесто из холодильника и поделить на две равные части. Раскатать каждую часть в прямоугольник размером 12 х 8 дюймов. Подготовленную начинку выложить одним слоем на один из прямоугольников и накрыть другим. Разрезать пополам вдоль и разрезать каждую сторону на 8 ломтиков.

Положить каждый ломтик на противень, смазать яичным белком и посыпать кунжутом. Выпекать 10-12 минут на нижней полке и 5-7 минут на верхней. Вынуть из духовки и полностью остудить.

Хранить в герметичном контейнере пару дней.


No comments: