July 29, 2021

Quick Pizza with Olive Oil Crust


Serves 4 (2 peices per serving)

3/4 cup all-purpose flour

3/4 cup whole-wheat flour

1/2 teaspoon salt

1 teaspoon baking powder

100 ml water, room temperature

4 tablespoon olive oil

For sauce

1/3 cup + 2 tablespoons tomato sauce

1 & 1/2 teaspoons tomato paste

For topping

Black and green olives, sliced

Sauteed mushrooms

Red pepper, half-moon sliced

For sprinkling

Any cheeses

Parsley, chopped

In a medium bowl, mix tomato sauce and tomato paste. Set aside.

In a large plastic bowl, add all-purpose flour and whole-wheat one. Mix with salt and baking powder. Add water and olive oil. Knead dough. Cover with a towel and leave on a counter for 20 minutes.

Preheat the oven to 350 F (180 C). Place parchment paper on a large cookie sheet. Spray with non-stick baking spray and sprinkle with cornmeal.

Meanwhile, sauté mushrooms. Clean mushrooms by gently wiping with a paper towel or using a mushroom brush. Slice into thick slices (about ½"). Add 1 teaspoon oil to a pan and heat over medium-high heat. Add sliced mushrooms, sprinkle with some salt, and ground black pepper. Quickly stir and sauté for about 3-4 minutes. Remove from the heat and set aside.

Roll out the dough into an 11-inch circle. Transfer dough on a prepared cookie sheet. Spread all over with tomato mixture and sprinkle with cheeses. Top with mushrooms, olives, peppers. You can add any topping of your choice.

Bake for about 15-18 minutes. Remove from the oven and 5 minutes to cool. Sprinkle with parsley. Cut into eights and serve warm.


Быстрая пицца с основой на оливковом масле

На 4 порции (2 штуки на порцию)

3/4 чашки белой муки

3/4 чашки цельнозерновой муки

1/2 чайной ложки соли

1 чайная ложка разрыхлителя

100 мл воды комнатной температуры

4 столовые ложки оливкового масла

Для соуса

1/3 чашки + 2 столовые ложки томатного соуса

1 и 1/2 чайных ложки томатной пасты

Для посыпки

Черные и зеленые оливки, нарезанные

Обжаренные грибы

Красный перец, нарезанный полумесяцем

Любые сыры

Петрушка, нарезанная

В миске среднего размера смешать томатный соус и томатную пасту. Отложить в сторону.

В большую пластиковую миску насыпать белую муку и цельнозерновую муку. Смешать с солью и разрыхлителем. Добавить воду и оливковое масло. Замесить тесто. Накрыть полотенцем и оставить отдыхать на 20 минут.

Разогреть духовку до 350 F (180 C). Выложить большой противень пергаментной бумагой. Сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки и посыпать кукурузной мукой.

Тем временем обжарить грибы. Аккуратно протереть грибы бумажным полотенцем или щеткой. Нарезать толстыми ломтиками (около ½ дюйма). Добавить 1 чайную ложку подсолнечного масла в сковороду и нагреть на среднем или сильном огне. Добавить нарезанные грибы, посолить и поперчить по вкусу. Быстро перемешать и обжарить в течение 3-4 минут. Снять с огня и отставить.

Раскатать тесто в круг диаметром 11 дюймов. Переложить тесто на подготовленный противень. Намазать томатной смесью и посыпать сырами. Сверху выложить грибы, оливки, перец. Вы можете добавить любую другую начинку на ваш выбор.

Выпекать около 15-18 минут. Вынуть из духовки и за 5 минут остыть. Посыпать петрушкой. Разрезать на восьмерки и подавать горячим.



No comments: