September 29, 2021

Eastern European Honey Walnut Bars with Lemon Syrup


Yields 16 medium bars 

8 tablespoon salted butter, room temperature and softened

1/3 cup sugar

3 egg yolks

1 teaspoon vanilla

1/2 teaspoon rose water

1/4 teaspoon Himalayan salt

2 cups flour, sifted

1/2 teaspoon baking powder

1 cup walnuts, toasted and finely chopped  

¼ cup honey 


Lemon Syrup

1/3 cup fresh lemon juice

1/3 cup sugar

Preheat oven to 325 F. 

In a large mixing bowl, combine the butter and sugar and whip with an electric mixer until light and fluffy, about 3-5 minutes. Add the egg yolks, vanilla extract, rose water, and salt and mix well. Add half the flour, baking powder and blend in. Add the remaining flour and blend in again.

Divide dough into 2 equal pieces and place one of them into the refrigerator.

Line an 8x8 baking pan with parchment paper letting two sides (opposite) lap over the edges. Put half of the mixture into the pan and press down well using your hands or a flat-surfaced cup covered with plastic wrap.

In a medium skillet over medium heat, heat walnuts until browned and fragrant, stirring occasionally, about 2 to 5 minutes. Remove from skillet and chop.

In a large bowl, add walnuts and drizzle the honey over. Mix well. Put the mixture on the dough and spread it all over evenly.

Remove the dough from the refrigerator. Roll out a bit and press pieces on top of filling.

Bake in an oven for about 25-30 minutes. Remove to a cooling rack.

For the syrup, in a small saucepan over medium heat, heat the lemon juice and sugar until the sugar is completely dissolved. Once dissolved, continue to cook for 5-7 more minutes. Remove from the heat and set aside.

Poke holes all over the warm bars with a skewer or fork. Using a pastry brush, generously glaze with syrup. When cooled, cut into squares.

Пирожные с медом, грецкими орехами и лимонным сиропом по-европейски

На 16 средних пирожных

8 столовых ложек сливочного масла, комнатной температуры, размягченного (115 грамм)

1/3 чашки сахара

3 яичных желтка

1 чайная ложка ванили

1/2 чайной ложки розовой воды

1/4 чайной ложки гималайской соли

2 чашки просеянной муки

1/2 чайной ложки разрыхлителя

1 чашка грецких орехов, поджаренных на сухой сковороде и мелко нарезанных

¼ чашки меда

Лимонный сироп

1/3 чашки свежего лимонного сока

1/3 чашки сахара

Разогреть духовку до 325 F.

Выложить масло и сахар в большую миску, взбить миксером до получения легкой пышной массы примерно 3-5 минут. Добавить яичные желтки, экстракт ванили, розовую воду и соль, хорошо перемешать. Смешать муку с разрыхлителем и добавить половину мучной смеси к яичной. Добавить оставшуюся муку и снова перемешать.

Разделить тесто на 2 равные части и положить одну в холодильник.

Выстелить форму для выпечки 8x8 дюймов пергаментной бумагой так, чтобы две (противоположные) стороны перекрывали края. Выложить половину теста в форму и хорошо утрамбовать.

В сковороде среднего размера и на среднем огне поджарить грецкие орехи до коричневого цвета и появления аромата, периодически помешивая, около 2–5 минут. Снять с огня, дать немного остыть и нарезать на мелкие кусочки.

В большую миску добавить нарезанные грецкие орехи и мед. Хорошо перемешать. Выложите смесь на тесто и равномерно распределить.

Достать тесто из холодильника. Немного раскатать и выложить на начинку. Немного утрамбовать.

Печь в духовке около 25-30 минут. Убрать на стойку.

Для прогтовления сиропа, в маленькой кастрюле на среднем огне нагреть лимонный сок и сахар до полного растворения сахара. После растворения варить еще 5-7 минут. Снять с огня и отставить немного остыть.

С помощью вилки или шпажки сделать дырочки на поверхости испеченных пирожных. С помощью кондитерской кисти обильно нанести сироп на верхнуй слой пирожных. Когда остынет, нарезать квадратами.


Idea come from Ally Kitchen


No comments:

Post a Comment