Yields 3 servings as a side dish
1 tablespoon vegetable oil + more if needed
1 large sweet onion, finely chopped
1/2 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon ground coriander
1/4 teaspoon ground black pepper
2 cups button mushrooms, sliced into medium pieces
1/4 cup white dry wine
1/2 teaspoon dry mint
1 cup dry buckwheat groats
2 cups water, room temperature
1 & 1/2 teaspoon shmaltz
Salt, cayenne and black peppers to taste
In a deep sauté pan or skillet, heat the vegetable oil over medium high heat. Add the onion, some salt, ground black pepper and sauté for 3-4 minutes, then spices and mushrooms and cook for 4 more minutes, stirring often (the mushrooms will start to release their liquid). Add wine, check for salt and pepper and cook another 3-4 minutes, stirring occasionally, until most of the liquid is cooked out and the mushrooms are tender and brownish.
Add buckwheat groats, 2 cups of water, and dry mint to the sauce pan. Simmer covered for 10 minutes, stirring occasionally. Add shmaltz and cayenne pepper, stir well and sauté uncovered for 5 more minutes.
Remove from the heat, plate and sprinkle with fresh chopped parsley.
Гречневая крупа с грибами, тушенными в вине
На 3 порции как гарнир.
1 столовая ложка растительного масла + еще при необходимости
1 большая сладкая луковица, мелко нарезанная
1/2 чайной ложки чесночного порошка
1/2 чайной ложки молотого кориандра
1/4 чайной ложки молотого черного перца
2 чашки шампиньонов, нарезанных на средние куски
1/4 чашки белого сухого вина
1/2 чайной ложки сухой мяты
1 чашка сухой гречневой крупы
2 чашки воды, комнатной температуры
1 и 1/2 чайные ложки шмальца
Соль, кайенский перец и черный перец по вкусу
В глубоком сотейнике или сковороде нагреть растительное масло на среднем огне. Добавить лук, немного соли, молотый черный перец и обжаривать 3-4 минуты, затем специи и грибы и тушить еще 4 минуты, часто помешивая (грибы начнут выделять жидкость). Добавить вино, проверить на соль и перец, и готовить еще 3-4 минуты, периодически помешивая, пока большая часть жидкости не выкипит, а грибы не станут мягкими и коричневыми.
Добавить в сотейник гречневую крупу, 2 чашки водты и сухую мяту. Тушить под крышкой 10 минут, периодически помешивая. Добавить шмальц и кайенский перец, хорошо перемешать и обжарить без крышки еще 5 минут.
Снять с огня, разложить по тарелкам и посыпать свеже нарезанной петрушкой.
No comments:
Post a Comment