Yields 2 servings
1 teaspoon vegetable oil
2 large chicken thighs, cut into thin strips
4 cups green cabbage, thinly shredded
1 medium sweet pepper (color of your choice), thinly shredded
1 tablespoon cornstarch
1⁄2 teaspoon ground ginger
1⁄4 teaspoon garlic powder
1⁄2 cup water
1 tablespoon soy sauce
Salt, ground black pepper, cayenne pepper to taste
Sesame seeds and chopped parsley for decoration
Place shredded cabbage and pepper into a large bowl and set aside for about 5-10 minutes.
Sprinkle chicken with salt and ground pepper. Using your hands, massage spices into it.
Heat oil in a frying pan. Add chicken strips and stir fry over medium-high heat, turning constantly until done.
For a sauce, mix cornstarch, ground ginger, garlic powder, soy sauce, and water in a medium bowl.
Add cabbage and pepper to chicken and sauté for 2 minutes until cabbage is crisp-tender. Stir sauce into chicken/cabbage mixture. Sauté for about 3-4 minutes. Check for spices. If needed, add salt, ground, and cayenne peppers.
Remove from the heat and give a couple of minutes to cool off. Place on a nice dinner plate and decorate with chopped parsley and sesame seeds.
Быстрый теплый салат с тушеной капустой и курицей в азиатском стиле
На 2 порции
1 чайная ложка растительного масла
2 больших куриных бедра, тонка нарезанных
4 чашки тонко нашинкованной зеленой капусты
1 сладкий перец среднего размера(цвет на ваш выбор), мелко нарезанный
1 столовая ложка кукурузного крахмала
1⁄2 чайной ложки молотого имбиря
1⁄4 чайной ложки чесночного порошка
1⁄2 чашки воды
1 столовая ложка соевого соуса
Соль, черный молотый перец, кайенский перец по вкусу
Кунжут и мелко нарезанная петрушка для украшения
Выложить нашинкованную капусту и перец в большую миску и отставить примерно на 5-10 минут.
Посыпать курицу солью и молотым перцем. Втереть руками специи в курятину.
На сковороде разогреть масло. Добавить куриные полоски и жарить, помешивая, на среднем или сильном огне, постоянно переворачивая до готовности.
Для соуса в средней миске смешать кукурузный крахмал, молотый имбирь, чесночный порошок, соевый соус и воду.
Добавить в сковороду капусту и перец и обжаривать в течение 2 минут, пока капуста не станет нежной. Добавить соус в смесь курицы и капусты. Обжаривать около 3-4 минут. Проверить на наличие специй. При необходимости добавить соль, молотый и кайенский перец.
Снять с огня и дать пару минут остыть. Выложить на красивую тарелку и украсить мелко нарезанной петрушкой и кунжутом.
Recipe was adopted from one of groups on Facebook.
No comments:
Post a Comment