September 10, 2021

Quick Warm Salad with Wilted Cabbage and Chicken in Asian Style

Yields 2 servings

1 teaspoon vegetable oil

2 large chicken thighs, cut into thin strips

4 cups green cabbage, thinly shredded

1 medium sweet pepper (color of your choice), thinly shredded

1 tablespoon cornstarch

1⁄2 teaspoon ground ginger

1⁄4 teaspoon garlic powder

1⁄2 cup water

1 tablespoon soy sauce

Salt, ground black pepper, cayenne pepper to taste

Sesame seeds and chopped parsley for decoration

Place shredded cabbage and pepper into a large bowl and set aside for about 5-10 minutes.

Sprinkle chicken with salt and ground pepper. Using your hands, massage spices into it.

Heat oil in a frying pan. Add chicken strips and stir fry over medium-high heat, turning constantly until done.

For a sauce, mix cornstarch, ground ginger, garlic powder, soy sauce, and water in a medium bowl.

Add cabbage and pepper to chicken and sauté for 2 minutes until cabbage is crisp-tender. Stir sauce into chicken/cabbage mixture. Sauté for about 3-4 minutes. Check for spices. If needed, add salt, ground, and cayenne peppers.

Remove from the heat and give a couple of minutes to cool off. Place on a nice dinner plate and decorate with chopped parsley and sesame seeds.


Быстрый теплый салат с тушеной капустой и курицей в азиатском стиле

На 2 порции

1 чайная ложка растительного масла

2 больших куриных бедра, тонка нарезанных 

4 чашки тонко нашинкованной зеленой капусты

1 сладкий перец среднего размера(цвет на ваш выбор), мелко нарезанный

1 столовая ложка кукурузного крахмала

1⁄2 чайной ложки молотого имбиря

1⁄4 чайной ложки чесночного порошка

1⁄2 чашки воды

1 столовая ложка соевого соуса

Соль, черный молотый перец, кайенский перец по вкусу

Кунжут и мелко нарезанная петрушка для украшения

Выложить нашинкованную капусту и перец в большую миску и отставить примерно на 5-10 минут.

Посыпать курицу солью и молотым перцем. Втереть руками специи в курятину.

На сковороде разогреть масло. Добавить куриные полоски и жарить, помешивая, на среднем или сильном огне, постоянно переворачивая до готовности.

Для соуса в средней миске смешать кукурузный крахмал, молотый имбирь, чесночный порошок, соевый соус и воду.

Добавить в сковороду капусту и перец и обжаривать в течение 2 минут, пока капуста не станет нежной. Добавить соус в смесь курицы и капусты. Обжаривать около 3-4 минут. Проверить на наличие специй. При необходимости добавить соль, молотый и кайенский перец.

Снять с огня и дать пару минут остыть. Выложить на красивую тарелку и украсить мелко нарезанной петрушкой и кунжутом.


Recipe was adopted from one of groups on Facebook.


No comments:

Post a Comment