Yields about 30 medium size cookies
1 & 1/2 tablespoons fresh rosemary, snipped and chopped into small pieces
1/3 cup turbinate or raw sugar
2 large eggs, room temperature
90 ml olive oil
1/2 teaspoon vanilla extract
A couple of dashes of kosher salt
1 & 1/2 cups all-purpose flour
1/4 cup spelt flour
1 teaspoon baking powder
3 oz dried strawberries, snipped
Glaze
1 cup powdered sugar
2 tablespoons lemon juice
In a medium bowl, mix rosemary and sugar, cover with a plastic wrap and set aside. Snip dry strawberries and set aside.
Heat the oven to 350 F (180 C). Cover a big cookie sheet with parchment paper and grease with non-stick baking spray.
In a large bowl, mix egg, olive oil, vanilla extract, and a couple of dashes of salt. In a medium bowl, add flours and baking powder. Add dry mixture to a wet one. First with whisk, then with hands make a dough.
Divide dough into four equal parts and roll each into a rope 1 & 1/2 -inches in diameter. Cut rectangles about 2-inch long each. Place into cookies sheet.
Bake for 15 minutes. Remove from the oven and cool completely on a cookie sheet.
Make a glaze. Mix powdered sugar and lemon juice. Cover cookies and let them dry completely. Keep cookies in an air-tight container.
Печенье с розмарином и сушеной клубникой, покрытой глазурью
На 30 штук среднего размера.
1 и 1/2 столовые ложки свежего розмарина, нарезанного и нарезанного на мелкие кусочки
1/3 чашки турбинадо сахара
2 яйца, комнатной температуры
90 мл оливкового масла
1/2 чайной ложки ванильного экстракта
Пара щепоток крупной соли
1 и 1/2 белой белой муки
1/4 чашки полбяной муки
1 чайная ложка разрыхлителя
3 унции сушеной клубники, нарезанной
Глазурь
1 чашка сахарной пудры
2 столовые ложки лимонного сока
В средней миске смешать розмарин и сахар, накрыть полиэтиленовой пленкой и отложить в сторону. Нарезать сухую клубнику и отложить в сторону.
Разогрейте духовку до 350 F (180 C). Застелите большой противень пергаментной бумагой и смажьте антипригарным спреем для выпечки.
В большой миске смешать яйцо, оливковое масло, экстракт ванили и пару щепоток соли. В среднюю миску добавить муку и разрыхлитель. Добавить сухую смесь к влажной. Сначала венчиком, потом руками замесить тесто.
Разделить тесто на четыре равные части и раскатать каждую в жгут диаметром около 3 см. Нарезать прямоугольники длиной около 4-5 см каждый. Выложить на подготовленное деко.
Выпекать 15 минут. Вынуть из духовки и полностью остудить на противне.
Для глазуро смешать сахарную пудру и лимонный сок. Покрыть печенье глазурью печенье и дать полностью высохнуть. Хранить печенье в герметичном контейнере.
No comments:
Post a Comment