June 09, 2022

Glazed Cookies with Rosemary and Dried Strawberries


Yields about 30 medium size cookies

1 & 1/2 tablespoons fresh rosemary, snipped and chopped into small pieces

1/3 cup turbinate or raw sugar

2 large eggs, room temperature

90 ml olive oil

1/2 teaspoon vanilla extract

A couple of dashes of kosher salt

1 & 1/2 cups all-purpose flour

1/4 cup spelt flour

1 teaspoon baking powder

3 oz dried strawberries, snipped

Glaze

1 cup powdered sugar

2 tablespoons lemon juice


In a medium bowl, mix rosemary and sugar, cover with a plastic wrap and set aside. Snip dry strawberries and set aside.

Heat the oven to 350 F (180 C). Cover a big cookie sheet with parchment paper and grease with non-stick baking spray.

In a large bowl, mix egg, olive oil, vanilla extract, and a couple of dashes of salt. In a medium bowl, add flours and baking powder. Add dry mixture to a wet one. First with whisk, then with hands make a dough.

Divide dough into four equal parts and roll each into a rope 1 & 1/2 -inches in diameter. Cut rectangles about 2-inch long each. Place into cookies sheet. 

Bake for 15 minutes. Remove from the oven and cool completely on a cookie sheet.

Make a glaze. Mix powdered sugar and lemon juice. Cover cookies and let them dry completely. Keep cookies in an air-tight container.

Печенье с розмарином и сушеной клубникой, покрытой глазурью 

На 30 штук среднего размера.

1 и 1/2 столовые ложки свежего розмарина, нарезанного и нарезанного на мелкие кусочки

1/3 чашки турбинадо сахара

2 яйца, комнатной температуры

90 мл оливкового масла

1/2 чайной ложки ванильного экстракта

Пара щепоток крупной соли

1 и 1/2 белой белой муки

1/4 чашки полбяной муки

1 чайная ложка разрыхлителя

3 унции сушеной клубники, нарезанной

Глазурь

1 чашка сахарной пудры

2 столовые ложки лимонного сока

В средней миске смешать розмарин и сахар, накрыть полиэтиленовой пленкой и отложить в сторону. Нарезать сухую клубнику и отложить в сторону.

Разогрейте духовку до 350 F (180 C). Застелите большой противень пергаментной бумагой и смажьте антипригарным спреем для выпечки.

В большой миске смешать яйцо, оливковое масло, экстракт ванили и пару щепоток соли. В среднюю миску добавить муку и разрыхлитель. Добавить сухую смесь к влажной. Сначала венчиком, потом руками замесить тесто.

Разделить тесто на четыре равные части и раскатать каждую в жгут диаметром около 3 см. Нарезать прямоугольники длиной около 4-5 см каждый. Выложить на подготовленное деко.

Выпекать 15 минут. Вынуть из духовки и полностью остудить на противне.

Для глазуро смешать сахарную пудру и лимонный сок. Покрыть печенье глазурью печенье и дать полностью высохнуть. Хранить печенье в герметичном контейнере.


No comments:

Post a Comment