Yields 1 & 1/4 cup
1 1/2 pounds (about 2 cups) rhubarb, trimmed, cut into medium chinks
1/4 cup unsweetened applesauce
1 tablespoon sugar
2 tablespoons water, room temperature
1 teaspoon sweetener with stevia extract or 1 tablespoon sugar in the end
Stir together rhubarb, applesauce, and sugar in a medium-sized. Bring to a simmer over medium-high heat, for 1 minute. Reduce the heat to medium and continue to cook steering constantly until all rhubarb breakdown and the mixture thickens about 10 to 15 minutes. If needed, add 2 tablespoons of water.
Remove from the heat and add sweeter. Mix well and transfer to a plastic or glass container. Cool completely.
Keep refrigerated. Serve with ice cream, on a toast, on flatbreads or with tortilla chips.
Быстрая паста из ревеня
На 1 & 1/4 чашки
Oколо 2 чашек ревеня, обрезанного, нарезанного на средние кусочки
1/4 чашки несладкого яблочного пюре
1 столовая ложка сахара
2 столовые ложки воды, комнатной температуры
1 чайная ложка подсластителя с экстрактом стевии или 1 столовая ложка сахара в конце.
Смешать ревень, яблочное пюре и сахар в кастрюле среднего размера. Довести до кипения на среднем огне в течение 1 минуты. Уменьшить огонь до среднего и постоянно помешивая тушить пока весь ревень не станет мягким и смесь не загустеет, примерно 10-15 минут. При необходимости добавить 2 столовые ложки воды.
Снять с огня и подсластить. Хорошо перемешать и переложить в пластиковую или стеклянную емкость. Охладить полностью.
Хранить в холодильнике. Подавать с мороженым, хлебными тостами, лепешками или чипсами из тортильи.
Idea for the recipe comes from "Half the sugar all the love" by Jennifer Tyler and Anisha Patel.
No comments:
Post a Comment