Yield 1 serving
1/6 small red onion, thinly sliced
1/2 cup watercress with stems
1 teaspoon lemon juice
Kosher salt and ground black pepper to taste
2 large eggs
2 tablespoons milk
1 & 1/4 teaspoon avocado Oil, divided
1 tablespoon Greek yogurt
50 g smoked salmon torn into pieces
In a medium bowl, gently toss together red onion, watercress, lemon juice, 1/2 teaspoon oil, and a pinch of salt and pepper.
Heat the remaining teaspoon of oil in a small to medium nonstick skillet on medium. In a bowl, whisk eggs with milk and a pinch of salt until no visible strands of egg whites remain.
Add eggs to the pan and cook, shaking the pan and stirring constantly with a silicone spatula. Remove the pan from the heat and give a couple of minutes to rest.
Spread yogurt over half of the omelet and top with watercress mixture and smoked salmon. Season with pepper. Fold another half of the omelet over the filling. Serve immediately.
Рецепт омлета с копченого лосося, кресс-салата и йогурта
На 1 порцию
1/6 маленькой красной луковицы, тонко нарезанной кольцами
1/2 чашки кресс-салата со стеблями
1 чайная ложка лимонного сока
Кошерная соль и молотый черный перец по вкусу
2 больших яйца
2 столовые ложки молока
1 и 1/4 чайной ложки масла авокадо, разделить
1 столовая ложка греческого йогурта
50 г копченого лосося, порванного на кусочки
В средней миске аккуратно смешать красный лук, кресс-салат, лимонный сок, 1/2 чайной ложки масла, щепотку соли и перца.
Нагреть одну чайную ложку масла в небольшой или средней сковороде с антипригарным покрытием на среднем огне. В миске взбить яйца с молоком и щепоткой соли, пока не останется видимых нитей яичного белка.
Добавить в сковороду яйца и готовить, встряхивая сковороду и постоянно помешивая силиконовой лопаткой. Снять сковороду с огня и дать пару минут отдохнуть.
Намазать половину омлета йогуртом и выложить смесь кресс-салата и копченого лосося. Приправить перцем. Покрыть второй половиной омлета поверх начинки. Подать немедленно.
Recipe from "Prevention" magazine.
No comments:
Post a Comment