September 09, 2022

Quick Chicken Quesadillas (Leftover recipe)


Yields 2 servings: 2 tortillas per serving

2 tablespoons butter, room temperature

about 9 oz. cooked boneless chicken breasts, shredded into a very thin stripes

1 teaspoon paprika

1/2 teaspoon ground ginger

1/2 teaspoon ground coriander or cumin

A couple dashes of hot red pepper

Kosher salt

Freshly ground black pepper

4 medium flour tortillas

1 cup thinly shredded cheese (Monterey jack, cheddar or mix)

In a large sauté over medium-high heat, heat butter. Add chicken and all spices, and season with salt and pepper. Cook until crisp, 5 minutes. Transfer to a plate.

Spray with non-stick cooking spray on the medium frying pan. Add 1 flour tortilla to the skillet and spread over with 1/4 cup of cheese. Cook for about 1 minute and spread some chicken over half of the tortilla. Fold the other half of the tortilla over and cook, flipping once, until golden, 3 minutes per side. Repeat to make 4 quesadillas.

Slice into wedges and serve with beans, veggies, and sour cream.


Быстрые кесадильи из остатков приготовленной курятины

На 2 порции: 2 лепешки на порцию

2 столовые ложки сливочного масла, комнатной температуры

около 300 грамм приготовленной заранее мякоти куриной грудки без костей, нарезанные на очень тонкие полоски

1 чайная ложка паприки

1/2 чайной ложки молотого имбиря

1/2 чайной ложки молотого кориандра или тмина

Пара щепоток острого красного перца

Кошерная соль

Свежемолотый черный перец

4 лепешки среднего размера

1 чашка тонко натертого сыра (монтерей джек, чеддер или смесь)

В большом сотейнике на среднем огне разогреть сливочное масло. Добавить куриное мясо и все специи, приправить солью и перцем. Готовить помешивая до хрустящей корочки, 5 минут. Переложить на тарелку.

Побрызгать антипригарным кулинарным спреем среднюю сковороду с антипригарным покрытием. Вылоижть на нее 1 лепешку и посыпать 1/4 чашки сыра. Готовить около 1 минуты и выложить немного курицы на одну половину лепешки. Сложить вторую половину лепешки и жарить, перевернув один раз, до золотистого цвета, по 3 минуты с каждой стороны. Повторить с остальными лепешками.

Нарезать на ломтики и подавать с фасолью, овощами и сметаной.



No comments:

Post a Comment