March 22, 2023

Quick Egg Carrot Salad


Yields 1 large serving

1 teaspoon olive oil

1/4 cup green peas, canned, drained

1 medium carrot, peeled, shredded on medium hokes of the grater

2 large hard-boiled eggs, chopped into small-medium chunks

1 tablespoon parsley, chopped

2 peers of green onions, cut into small-medium pieces

2 tablespoons mayonnaise

Salt and ground black pepper to taste

Place the saucepan over medium heat on the stovetop. Add the olive oil and heat until the oil is shimmering. Add drained green peas and sauté for about 4-5 minutes stirring occasionally. Remove from the heat and cool to almost room temperature.

Add carrot, eggs, parsley, and green onions to a large plastic bowl. Add cooled peas and mayonnaise. Check for salt and pepper. Add if needed. Mix well and serve immediately.


Быстрый яично-морковный салат

На 1 большую порцию

1 чайная ложка оливкового масла

1/4 чашки зеленого горошка, консервированного, оицедить от жидкости в консерве

1 средняя морковь, очищенная, натертая на средних зубцах терки

2 больших сваренных вкрутую яйца, нарезанных на мелкие-средние кусочки

1 столовая ложка петрушки, нарезанной

2 стручка зеленого лука, нарезанные на мелкие-средние кусочки

2 столовые ложки майонеза

Соль и молотый черный перец по вкусу

Поставить сковороду на средний огонь. Добавить оливковое масло и нагреть, пока масло не начнет мерцать. Добавить зеленый горошек и обжарить в течении 4-5 минут, периодически помешивая. Снять с огня и остудить почти до комнатной температуры.

Добавить морковь, яйца, петрушку и зеленый лук в большую пластиковую миску. Добавить остывший горошек и майонез. Проверить на соль и перец. Добавить, если нужно. Хорошо перемешать и сразу подать на стол.


No comments:

Post a Comment