Yields about 20 medium size cookies
Filling
24 oz. frozen dark cherris, thawed (2 standard packages)
4 tablespoon dark brown sugar
2 teaspoons corn starch
6 tablespoons water, room temperature
1 teaspoon dry breadcrumbs, grounded
Dough
200 ml orange juice
100 ml olive oil
4 tablespoons powdered sugar
2 teaspoons rose water or vanilla extract
A bit of salt
2 & 1/2 cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
Powdered sugar for sprinkling
For the filling, drain liquid from the cherries. Mix brown sugar with cherries and add to a medium saucepan. Cook for about 5-7 minutes on medium-high heat. Stir often.
In a small bowl, add cornstarch with water well, and add to the saucepan with cherries. Cook for about 3 minutes, stirring constantly. Remove from the heat and set aside.
To make a dough, add orange juice, powdered sugar, olive oil, and rose water in a large bowl. In another bowl, mix baking powder, salt, and flour. Add to liquid ingredients and make a dough by hand.
Preheat oven to 350°F. Mix filling with breadcrumbs, and set aside.
For cookies, roll out a dough between two parchment sheets into 11 x 11 inches square. Remove the upper sheet. Spread filling on the bottom half of the dough, leaving a small space for sealing. Cover with the upper part and seal the edges using your fingers.
Place in the oven and bake for 30-35 minutes until light brown. Remove from the oven and cool completely. Cover with plastic wrap and store for about 10-12 hours at room temperature, even overnight. In the morning, cut into strips, sprinkle with powdered sugar, and serve.
Постное печенье с вишневой начинкой
На 20 штук печенья среднего размера.
Начинка
24 унции (около 650-700 грамм) вишни замороженной, предварительно размороженной (2 стандартные упаковки)
4 столовые ложки темно-коричневого сахара
2 чайные ложки кукурузного крахмала
6 столовых ложек воды комнатной температуры
1 чайная ложка сухих панировочных сухарей, измельченных
Тесто
200 мл апельсинового сока
100 мл оливкового масла
4 столовые ложки сахарной пудры
2 чайные ложки розовой воды или ванильного экстракта
Немного соли
2 и 1/2 чашки универсальной муки
2 чайные ложки разрыхлителя
Сахарная пудра для посыпки
Для начинки, слить жидкость с размороженной вишни. Добавить коричневый сахар и переложить в кастрюлю среднего размера. Варить около 5-7 минут на среднем огне. Часто помешивать.
В небольшой емкости перемешать кукурузный крахмал с водой и вылить в кастрюлю с вишней. Готовить около 3 минут, постоянно помешивая. Снять с огня и отложить в сторону.
Разогреть духовку до 180 Ц (350°F). Добавить панировочные сухари в начинку и отложить в сторону.
Для печенья раскатать тесто между двумя листами пергамента в квадрат размером 11 х 11 дюймов. Снать верхний лист. Выложить начинку на нижнюю половину теста, оставив небольшое пространство для защипов. Накрыть верхней частью и защипнуть края пальцами.
Поставить в духовку и запекать 30-35 минут до светло-коричневого цвета. Вынуть из духовки и полностью остудить. Обернуть пищевой пленкой и оставить на 10-12 часов при комнатной температуре, можно даже на ночь. Утром нарезать полосками, посыпать сахарной пудрой и подавать.
No comments:
Post a Comment