April 21, 2023

Eggless Cherry Strips


Yields about 20 medium size cookies

Filling

24 oz. frozen dark cherris, thawed (2 standard packages)

4 tablespoon dark brown sugar

2 teaspoons corn starch

6 tablespoons water, room temperature

1 teaspoon dry breadcrumbs, grounded

Dough

200 ml orange juice

100 ml olive oil

4 tablespoons powdered sugar

2 teaspoons rose water or vanilla extract

A bit of salt

2 & 1/2 cups all-purpose flour

2 teaspoons baking powder

Powdered sugar for sprinkling


For the filling, drain liquid from the cherries. Mix brown sugar with cherries and add to a medium saucepan. Cook for about 5-7 minutes on medium-high heat. Stir often.

In a small bowl, add cornstarch with water well, and add to the saucepan with cherries. Cook for about 3 minutes, stirring constantly. Remove from the heat and set aside.

To make a dough, add orange juice, powdered sugar, olive oil, and rose water in a large bowl. In another bowl, mix baking powder, salt, and flour. Add to liquid ingredients and make a dough by hand.

Preheat oven to 350°F. Mix filling with breadcrumbs, and set aside.

For cookies, roll out a dough between two parchment sheets into 11 x 11 inches square. Remove the upper sheet. Spread filling on the bottom half of the dough, leaving a small space for sealing. Cover with the upper part and seal the edges using your fingers.

Place in the oven and bake for 30-35 minutes until light brown. Remove from the oven and cool completely. Cover with plastic wrap and store for about 10-12 hours at room temperature, even overnight. In the morning, cut into strips, sprinkle with powdered sugar, and serve.


Постное печенье с вишневой начинкой

На 20 штук печенья среднего размера.

Начинка

24 унции (около 650-700 грамм) вишни замороженной, предварительно размороженной (2 стандартные упаковки)

4 столовые ложки темно-коричневого сахара

2 чайные ложки кукурузного крахмала

6 столовых ложек воды комнатной температуры

1 чайная ложка сухих панировочных сухарей, измельченных

Тесто

200 мл апельсинового сока

100 мл оливкового масла

4 столовые ложки сахарной пудры

2 чайные ложки розовой воды или ванильного экстракта

Немного соли

2 и 1/2 чашки универсальной муки

2 чайные ложки разрыхлителя

Сахарная пудра для посыпки

Для начинки, слить жидкость с размороженной вишни. Добавить коричневый сахар и переложить в кастрюлю среднего размера. Варить около 5-7 минут на среднем огне. Часто помешивать.

В небольшой емкости перемешать кукурузный крахмал с водой и вылить в кастрюлю с вишней. Готовить около 3 минут, постоянно помешивая. Снять с огня и отложить в сторону.

Разогреть духовку до 180 Ц (350°F). Добавить панировочные сухари в начинку и отложить в сторону.

Для печенья раскатать тесто между двумя листами пергамента в квадрат размером 11 х 11 дюймов. Снать верхний лист. Выложить начинку на нижнюю половину теста, оставив небольшое пространство для защипов. Накрыть верхней частью и защипнуть края пальцами.

Поставить в духовку и запекать 30-35 минут до светло-коричневого цвета. Вынуть из духовки и полностью остудить. Обернуть пищевой пленкой и оставить на 10-12 часов при комнатной температуре, можно даже на ночь. Утром нарезать полосками, посыпать сахарной пудрой и подавать.



Recipe comes from 



No comments:

Post a Comment