Yields 2 medium servings
1-2 tablespoons pine nuts
1 pomelo, large size
2 large green onions spears, cut into small pieces
1 teaspoon olive oil
Salt and ground black pepper to taste
Cook and stir pine nuts in a dry skillet over medium-high heat until toasted and fragrant, 3 to 5 minutes. Set aside.
Cut the top and bottom off the pomelo, about 1/2 inch from each side. Make vertical cuts around the fruit, about 1/2 inch into the rind. Pull off slices of rind. Pull off any thick pieces of membrane. Split the fruit open and separate it into segments. Peel the membrane off each slice and split it into small pieces in a large plastic bowl. Using your hands, drain some juice off the segments and place them in a medium bowl.
Add green onions, pine nuts, olive oil, salt, and ground black pepper. Mix well. Cover and place in refrigerator for about 1 hour.
Remove from the refrigerator just before serving and mix again. Serve with meat or fish.
Легкий салат из помело с жареными кедровыми орешками
На 2 средние порции
1-2 столовые ложки кедровых орешков
1 помело, большого размера
2 стебля зеленого лука, нарезанные на небольшие кусочи
1 чайная ложка оливкового масла
Соль и молотый черный перец по вкусу
Поджарить помешивая кедровые орехи в сухой сковороде на среднем огне, пока они не поджарятся и не станут ароматными, от 3 до 5 минут. Отложить в сторону.
Отрезать верх и низ помело, примерно на 1/2 дюйма с каждой стороны. Сделать вертикальные надрезы вокруг фрукта, примерно на 1/2 дюйма в кожуре. Срезать кусочки кожуры. Снять все толстые куски мембраны. Разделить помело на сегменты. Снять мембрану с каждого ломтика и разделить его на мелкие кусочки в большой пластиковой миске. Руками слить с сегментов немного сока и поместить их в миску среднего размера.
Добавить зеленый лук, кедровые орехи, оливковое масло, соль и молотый черный перец. Хорошо перемешать. Накрыть и поставить в холодильник примерно на 1 час.
Достать из холодильника непосредственно перед подачей на стол и снова перемешать. Подавать с мясом или рыбой.
No comments:
Post a Comment