Yields 2 serving (4-5 fritters per serving)
7-8 oz. fresh broccoli florets, washed and cleaned, and drained
1 cup cheese, grated thinly
1/2 cup quick-cooking oats
2 eggs, room temperature
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon garlic powder
1/4 teaspoon baking soda
vegetable oil for cooking
Bring a large pot of water to boil. Add broccoli florets and cook for 10 minutes. Strain broccoli from water and allow to cool until it can be handled. Using stand-up mixer (immersion mixer) mash broccoli.
In a large bowl combine broccoli with all other ingredients (except oil). Stir to combine.
Add 1 tbsp of oil to a large pan or skillet over medium-high heat. Spoon roughly a 2 tablespoons of batter into the pan and flatten with the back of the spoon. Cook for 2-3 minutes on each side.
Repeat until batter is all used. Do not overcrowd pan. Cook in batches, adding oil in between if necessary. Remove fritter on a paper towel.
Serve warm or store in fridge and reheat. Will keep in fridge for up to 3 days.
Сырные оладьи из брокколи
На 2 порции (4-5 оладий на порцию)
220 - 250 грамм свежих соцветий брокколи, промытых и очищенных, высушенных
1 чашка сыра, натертого на тонкой терке
1/2 чашки овсяных хлопьев быстрого приготовления
2 яйца, комнатной температуры
1/2 чайной ложки соли
1/4 чайной ложки молотого черного перца
1/4 чайной ложки чесночного порошка
1/4 чайной ложки пищевой соды
растительное масло для приготовления пищи
Вскипятить большую кастрюлю с водой. Добавить соцветия брокколи и варить в течении 10 минут. Отцедить воду из брокколи и дать остыть до теплого состояния. С помощью погружного миксера превратить брокколи в пюре.
В большой миске перемешать брокколи со всеми остальными ингредиентами (кроме масла). Перемешать.
Добавить 1 столовую ложку масла в большую сковороду и нагреть на среднем огне. Выложить примерно 2 столовые ложки теста на сковороду и разровнять тыльной стороной ложки. Жарить по 2-3 минуты с каждой стороны.
Готовить порциями, при необходимости добавляя масло между ними. Перелосить оладьи на бумажное полотенце.
Подавать теплым или хранить в холодильнике и разогревать. Хранится в холодильнике до 3 дней.
Recipe comes from https://www.instagram.com/rutinasaludables/
Sounds good.
ReplyDelete