June 05, 2023

Quick Garlicky Potatoes


Yields 2 servings as a side dish

2 medium or 6 small potatoes, cut into medium circles, peeled or unpeeled

2-3 garlic cloves, minced

50 ml of vegetable broth

1 tablespoon olive oil + more if needed

Salt and pepper to taste

Wash the potatoes well and cut them into round thick slices.

Add olive oil into a pan, warm on medium high heat, and place the potato slices on it. Brown them well on both sides and add a minced garlic to flavor them well.

Now add the vegetable broth to a pan and let them sauté little covered. This will make them super juicy.

Serve them on a plate sprinkle with coarse salt and pepper.


Быстрый картофель с чесноком

На 2 порции в качестве гарнира

2 средних или 6 маленьких картофелин, нарезанных средними кружками, очищенных или неочищенных

2-3 зубчика чеснока, мелко измельченных

50 мл овощного бульона

1 столовая ложка оливкового масла + больше, если нужно

Соль и перец для вкуса

Картофель хорошо моем и нарезаем круглыми толстыми ломтиками.

Налить в сковороду оливковое масло, разогреть на среднем огне и положить на него ломтики картофеля. Хорошо обжарить их с обеих сторон и добавить измельченный чеснок. Перемешать.

Добавить овощной бульон к картофелю и дать им немного потушиться под крышкой. Это сделает их супер сочными.

Разложить по тарелкам, посыпав крупной солью и перцем.


Recipe comes from @lagloriavegana on Instagram


No comments:

Post a Comment