June 02, 2023

Warm Red Kidney Bean Salad with Stir-Fried Veggies


Yields 2 servings

1 medium red onion, finely chopped

1 large beetroot, peeled and julienned

1 bell pepper, cleaned and julienned

1 medium carrot, peeled and julienned

2 pickles, finely chopped

200g cooked red kidney beans, rinsed and drained

2 garlic cloves, minced

1 tsp ground coriander

3 tbsp vegetable oil, for frying

3 tablespoons parsley, finely chopped

½ tsp salt.

Dressing

4 tbsp olive oil.

1 tbsp apple cider vinegar.

Pinch of salt.

Pinch of black pepper.

Prepare all vegetables. Add 1 tablespoon of olive oil to a wok (Chinese frying pan) and warm on medium heat until the oil is smoking. Add beets and stir fry for about 2 minutes. Sprinkle with some salt, ground coriander, add carrot and red pepper. Fry for about 7 minutes, stirring frequently. Set aside.

In a small bowl, add all ingredients for dressing and mix well.

In a large plastic bowl, add red onion, pickles, beans, and stir-fried mixture, and pour dressing over. Mix well. Check for spices and, if needed, added it. Plate immediately. Excellent with sausages, meat, fish, and simply with bread.


Почти теплый винегрет в китайской сковородке

На 2 порции

1 средняя красная луковица, мелко нарезанная

1 большая свекла, очищенная и нарезанная соломкой

1 болгарский перец, очищенный и нарезанный соломкой

1 средняя морковь, очищенная и нарезанная соломкой

2 соленых огурца, мелко нарезанных

200 г вареной красной фасоли, промыть и обсушить

1 чайная ложка молотого кориандра

2 ст л растительного масла, для жарки

3 столовые ложки петрушки, мелко нарезанной

½ чайной ложки соли.

Соус

4 столовые ложки оливкового масла.

1 столовая ложка яблочного уксуса.

Щепотка соли.

Щепотка черного перца.

2 зубчика чеснока, измельчить очень мелко

Подготовить все овощи. Добавить 2 столовую ложки оливкового масла в вок (китайскую сковороду) и разогреть на среднем огне, пока масло не начнет дымиться. Добавить свеклу и жарить, помешивая, около 2 минут. Посыпать солью, молотым кориандром, добавить морковь и красный перец. Обжаривать около 7 минут, часто помешивая. Отложить в сторону.

В небольшую миску добавить все ингредиенты для соуса.

В большую пластиковую миску выложить красный лук, соленые огурцы, фасоль и обжаренную смесь и полить соусом. Хорошо перемешать. Проверить на специи и, если нужно, добавить их. Сразу выложить на тарелки. Отлично сочетается с сосисками, мясом, рыбой и просто с хлебом.


Recipe comes from https://www.instagram.com/cookinwithaynur/


No comments: