Yields about 16-18 2-inch cookies
1 cup all-purpose flour
1 & 3/4 cups old-fashioned oats, freshly grounded in a food processor
1/2 cup sugar (might be substituted on brown sugar)
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon salt
1/2 teaspoon vanilla extract
3 tablespoons raisins + 1/4 cup hot water
6 tablespoons butter, melted
2 tablespoons honey
In a large plastic bowl, add all-purpose flour, ground oats, sugar, baking powder, salt, and ground cinnamon. Whisk well.
Place raisins in a glass bowl. Pour boiling water over them and process with a stand-up mixer until creamy texture. Cool off for a couple of minutes.
In a medium bowl, add melted butter, vanilla extract, honey, and creamy raisins. Mix well. Add wet ingredients to dry ones and make a dough. Wrap into plastic and place into refrigerator for about 30 minutes.
Heat the oven to 350 F (180 C). Place a parchment paper on a large baking sheet. Grease with a bit of vegetable oil and spray with non-stick baking spray.
Divide the chilled dough into 16-18 equal balls. Roll lightly in barely damp hands to make them round and place on a prepared baking sheet, spacing them a couple inches apart. Spread each cookie for about 2-inch circle using your hands or small glass.
Bake for 15 minutes in the bottom of the oven and 5 minutes on upper shelf. After removing them from the oven, let the cookies cool slightly on the pan, then transfer cookies onto a plate for serving.
Овсяное печенье с медом (без яиц)
На 16-18 печений средней величины
1 чашка муки
1 и 3/4 чашки овсянки, свежемолотой в кухонном комбайне
1/2 чашки сахара (можно заменить коричневым сахаром)
1 чайная ложка разрыхлителя
1/4 чайной ложки молотой корицы
1/4 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки ванильного экстракта
3 столовые ложки изюма + 1/4 чашки горячей воды
6 столовых ложек сливочного масла, растопленного
2 столовые ложки меда
В большую пластиковую миску добавить муку, молотую овсянку, сахар, разрыхлитель, соль и молотую корицу. Хорошо перемешать.
Выложить изюм в стеклянную миску. Залить их кипятком и перемешать миксером до кремовой текстуры. Остудить пару минут.
Нагреть духовку до 350 F (180 C). Выложить пергаментной бумагой большой противень. Смазать небольшим количеством растительного масла и сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.
Охлажденное тесто разделить на 16-18 одинаковых шариков. Слегка раскатать их едва влажными руками, чтобы они стали круглыми, и положить на подготовленный противень на расстоянии 5 см друг от друга. Прижать каждое печенье в круг диаметром около 5 см, используя руки или небольшой стакан.
Выпекать 15 минут на нижнем уровне духовки и 5 минут на верхнем уровне. Вынуть из духовки и дать печенью немного остыть на противне, затем переложить на тарелку для подачи.
No comments:
Post a Comment