November 26, 2023

Mushroom White Beans Pate


Yields about 1 cup of paste

1 tablespoon olive oil

1 medium yellow onion, chopped

2 tablespoons butter

8 oz. (250 grams) mini Bella mushrooms, sliced

2 cloves of garlic, minced

1/2 teaspoon thyme

1 tablespoon parsley and dill;

Salt and pepper to taste

2/3 cup white beans, canned and rinsed

a few tablespoons of vegetable/chicken broth or water (optional); I used 1 tablespoon lemon juice

1/3 cup walnuts, pieces

In a large sauté pan or skillet, heat the oil over medium-high heat. Add the onion and cook for 4 minutes, stirring occasionally. Add the kosher salt and fresh ground black pepper and cook another 4 to 5 minutes, stirring occasionally.

Add the butter, mushrooms, garlic, and thyme. Sauté for about 7-10 minutes on a medium heat until almost all liquid will be evaporated. Remove from the heat and give 5 minutes to cool off.

Put sauteed mixture, nuts, parsley, and beans in a food processor and process until smooth. Scrape sides with a plastic spatula to incorporate everything. Add some liquid if the mixture is dry. Remove the pâté into a medium ramekin. Chill for a couple of hours and serve on a piece of bread and crackers.


Паштет из грибов и белой фасоли

На 1 чашку пасты.

1 столовая ложка оливкового масла

1 средняя луковица, мелко нарезанная

2 столовые ложки сливочного масла

8 унций. (250 грамм) мини-грибов, нарезанных ломтиками

2 зубчика чеснока, измельченных

1/2 чайной ложки тимьяна

по 1 столовой ложке петрушки и укропа;

Соль и перец по вкусу

2/3 чашки белой фасоли, консервированной и промытой

несколько столовых ложек овощного/куриного бульона или воды (по желанию); Я использовала 1 столовую ложку лимонного сока

1/3 чашки грецких орехов, кусочки

В большой сковороде нагреть оливкобое масло на среднем или сильном огне. Добавить лук и готовить 4 минуты, периодически помешивая. Добавить соль и свежемолотый черный перец и готовить еще 4–5 минут, периодически помешивая.

Добавить сливочное масло, грибы, чеснок и тимьян. Обжаривать еще 7-10 минут на среднем огне, пока почти вся жидкость не выпарится. Снять с огня и дать 5 минут остыть.

Поместить обжаренную смесь, орехи, петрушку и фасоль в кухонный комбайн и измельчить до получения однородной массы. Добавить немного жидкости, если смесь сухая. Выложить паштет в форму среднего размера. Охладить пару часов и подать с хлебом и крекерами.


Recipe comes from https://www.instagram.com/cosanzenele.gatesc/ and https://cosanzene.ro/


No comments:

Post a Comment