Yields 4 serving (2 bread slices per serving)
8 medium size square bread slices, cut diagonally
2 tablespoons' mayonnaise
1 medium size orange
2 tablespoons butter
8 oz. imitation crab meat, chopped
1 teaspoon lemon juice
2 teaspoons fresh parsley, chopped finely
Pomegranate seeds for decorations
Salt, ground black pepper to taste
Zest the orange, and using a sharp knife, cut all the bitter white pitch of the citrus. Cut into rounds first, then into small pieces. Place into a small bowl and set aside.
In a medium skillet, melt the butter over moderate. Add the crab meat and cook steering until heated through, about 2-3 minutes. Sprinkle with salt and ground black pepper. Remove from the heat and place into a large bowl. Add zest, lemon juice, pieces of orange, and parsley. Mix well.
Clean the skillet with paper towel, return to the heat, and warm the bread for 1-2 minutes on each side. Place the bread on a board and smear it with some mayonnaise. Evenly distribute the crabmeat mixture on each toast and sprinkle with pomegranate seeds.
Serve immediately, warm.
Утренние тосты с теплым крабовым мясом и апельсином
На 4 порции (2 ломтика хлеба на порцию)
8 квадратных ломтиков хлеба среднего размера, разрезанных по диагонали
2 столовые ложки майонеза
1 апельсин среднего размера
2 столовые ложки сливочного масла
около 250 грамм крабовых палочек, нарезанных на мелкие куски
1 чайная ложка лимонного сока
2 чайные ложки свежей петрушки, мелко нарезанной
Зерна граната для украшения
Соль, молотый черный перец по вкусу
Натереть цедру с апельсина и острым ножом срезать горькую белую кожуру. Сначала нарезать апельсин кружками, затем небольшими кусочками. Поместить в небольшую миску и отложить в сторону.
В средней сковороде нагреть сливочное масло на умеренной температуре. Добавить крабовое мясо и тушить, пока оно не прогреется, около 2–3 минут. Посыпать солью и молотым черным перцем. Снять с огня и переложить в большую миску. Добавить цедру, лимонный сок, кусочки апельсина и петрушку. Хорошо перемешать.
Вытереть сковороду, вернуть на огонь и прогреть хлеб по 1-2 минуты с каждой стороны. Выложить хлеб на доску и смазать майонезом. Равномерно распределить смесь крабового мяса на каждом тосте и посыпать зернами граната.
Подать сразу, теплым.
Idea for the recipe from "Real food" magazine published by Byerly's and Lunds.
No comments:
Post a Comment