May 30, 2014
Sweet and Lemony Coleslaw
Sweet and Lemony Coleslaw
Serves 2
Dressing
2 Tablespoons sunflower or olive oil
2 teaspoons maple syrup
2 tespoons lemon juice
Salt, pepper
Salad
1/2 head medium size cabbage, very thinly sliced
1/2 tespoon salt
1 medium carrot, shredded
3 tablespoons golden raisins
1 teaspoons chopped dills for garnish
For dressing, in small bowl, whisk together the sunflower oil, maple syrup, and lemon juice.
For the salad, place cabbage on a large cutting board and massage with 1/2 teaspoon of salt for 1-2 minutes. Place cabbage, carrot and raisins in a bowl and toss gently. Add dressing and toss well to coat all salad ingridients. Season with salt and pepper. Chill for 1 hour before serving. Garnish with chopped dill.
Салат из капусты с кленовым сиропом и лимонным соком.
На 2 порции.
Соус-заправка
2 столовые ложки подсолничного или оливкового масла
2 чайные ложки кленового сиропа
2 чайные ложки лимонного сока
соль и перец.
Салат
1/2 средней головки капусты, очень тонко порезанной
1/2 чайной ложки соли
1 средняя морковь
3 столовых ложки светлого изюма
Для соуса, перемешать в маленькой тарелке подсолнечное масло, кленовый сироп и лимонный сок.
Для салата, выложить нарезанную капусту на большую доску и посыпать солью. Перетереть с солью в течении 1-2 минут и выложить капусту в большую посуду. Добавить натертую морковь и изюм. все перемешать. Полить соусом и еще раз хорошо перемешать. Добавить соль и перец по вкусу. Поставить в холодильник на 1 час и подать на стол. По желанию можно посыпать мелко нарезанным укропом.
More coleslaw from my blog:
1. Southern-Style Slaw with Pecans and Maple-Dijon Vinaigrette
2. Apple Corn Slaw
3. Spicy Cilantro-Peanut Slaw
4. Cabbage and kohlrabi salad
5. Classic Coleslaw1
No comments:
Post a Comment