March 28, 2018

Moist Zucchini Muffins (Passover friendly and Grain free)


Make 24 medium size muffins

3/4 cup potato starch 
1 and 1/4 cups ground almonds (I took 1 & 1/4 cups  whole almonds and grounded them)
1 cup sugar
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon ground cinnamon  (I took 1/2 teaspoon ground cinnamon and 1/2 teaspoon ground ginger)
1/2 teaspoon salt
1 cup vegetable oil (I took 3/4 cup vegetable oil and dough was thin. Next time I will take 2/3 cup) 
4 eggs
1/2 cup maple syrup 
2 small zucchinis, peeled and shredded (I did not peel)

Preheat oven to 350 degrees Fahrenheit (180 degrees Celsius).

In a large bowl, combine potato starch, ground almonds, sugar, baking powder, baking soda, cinnamon, and salt.

In a separate bowl, whisk the oil, eggs, and maple syrup together.
Stir into the dry ingredients until just moistened. (Do not overmix, as this causes settling.)
Fold in the shredded zucchini.

Fill muffin tins almost to the top.

Bake for 30 minutes. (I think, 20-25 minutes is enough to bake)


Пасхальные кексы с кабачками и миндальными орехами

На 24 средних кекса
3/4 чашки картофельного крахмала
1 и 1/4 чашки молотого миндаля (я взяла 1 и 1/4 чашки миндальных орехов и перемолола их)
1 чашка сахара
1 чайная ложка разрыхлителя
1 чайная ложка пищевой соды
1 чайная ложка молотой корицы (я взяла 1/2 чайной ложки молотой корицы и 1/2 чайной ложки молотого имбиря)
1/2 чайной ложки соли
1 чашка растительного масла (я взяла 3/4 чашки растительного масла и тесто было не густым. В следующий раз я возьму 2/3 чашки)
4 яйца
1/2 чашки кленового сиропа
2 маленьких цуккини, очищенных и натертых на крупной терке (я не очищала от кожуры)

Разогреть духовку до 350 градусов по Фаренгейту (180 градусов по Цельсию).

В большой миске смешать картофельный крахмал, молотый миндаль, сахар, разрыхлитель, пищевую соду, корицу и соль.

В отдельной миске смешать растительное масло, яйца и кленовый сироп.

Всыпать сухую смесь с миндалем в масляную и перемешать. (Не переусердствуйте)
Добавить измельченные кабачки.

Заполнить формы для кексов почти доверху.

Выпекать 30 минут. (Думаю, 20-25 минут достаточно для выпечки)


Recipe comes from Kosher.com

No comments: