1 ½ cups cooked rice, preferably long-grain brown
4 cups coarsely shredded fresh stemmed salad spinach leaves
2 scallions, coarsely chopped
One 11-ounce can mandarin orange segments, drained (I used a fresh orange)
One 8-ounce can sliced water chestnuts, drained
½ cup toasted pine nuts or slivered almonds
For the vinaigrette
3 tablespoons canola oil
2 tablespoons white rice vinegar
2 tablespoons soy sauce
½ teaspoon pepper, or to taste
1 clove garlic, minced
½ teaspoon minced fresh ginger
Garnish (optional): blanched snow peas, currants or raisins
Toss together the salad ingredients in a large bowl.
Whisk together the vinaigrette ingredients in a small bowl. Taste and adjust the seasoning. Add to the salad and toss.
Салат из риса и листьев шпината с заправкой по-азиатски
1 ½ чашки вареного риса, желательно длиннозернистого коричневого цвета
4 чашки крупно нарезанных свежих салатных листьев шпината
2 стебля крупно нарезанного зеленого лука
Одна банка объемом 11 унций консервированных мандарин, отцедить от воды (Я использовала свежий апельсин)
Одна банка на 8 унций нарезанных водяных каштанов, отцедить от воды
½ чашки поджаренных кедровых орехов или нарезанного миндаля
Для заправки
3 столовые ложки масла канолы
2 столовые ложки белого рисового уксуса
2 столовые ложки соевого соуса
½ чайной ложки перца или по вкусу
1 зубчик чеснока, мелко измельченного
½ чайной ложки измельченного свежего имбиря
Гарнир (по желанию): бланшированный снежный горошек, смородина или изюм.
Смешать все ингредиенты для салата в большой миске.
В небольшой миске перемешать все ингредиенты для заправки. Попробовать на вкус и если нужно добавить еще немного перца, сахара или соли. Полить в салат и перемешать.
Recipe comes from Click on Detroit
No comments:
Post a Comment