June 20, 2021

Quick Soft Honey Cookies with Chocolate Drizzle


Yields about 20 medium size cookies

2 large eggs, lightly beaten

1 teaspoon vanilla extract

1 teaspoon rose water

2 tablespoons sugar

2 tablespoons honey

2 tablespoons olive oil

1/4 teaspoon salt

8 teaspoons yogurt

1 & 1/4 cups all-purpose flour

3/4 cup whole-wheat flour

1 teaspoon baking powder

Chocolate drizzle

3.5 oz. dark chocolate

1 tablespoon butter


In a large bowl, add vanilla extract, rose water, sugar, honey, and salt to eggs. Mix and add olive oil and yogurt.

In a medium bowl, mix flours and baking powder. Add to egg mixture and make a dough. Cover with plastic wrap and refrigerate for about 1 hour.&

Heat an oven to 350 F. Place parchment paper on a large cookie sheet and spray with non-stick baking spray.

Remove dough from the refrigerator. Shape dough into 1-inch balls. Place 1-inch apart, onto cookie sheet. Bake 10-12 minutes or until very lightly browned. Cool 5 minutes;

To make the chocolate drizzle, microwave chocolate, and butter. Drizzle over the cookies.

Keep in an airtight container for a couple of days.


Быстрое мягкое медовое печенье с шоколадной помадкой

На 20 печенек среднего размера.

2 больших яйца, слегка взбитых

1 чайная ложка ванильного экстракта

1 чайная ложка розовой воды

2 столовые ложки сахара

2 столовые ложки меда

2 столовые ложки оливкового масла

1/4 чайной ложки соли

8 чайных ложек йогурта

1 и 1/4 чашки белой муки

3/4 чашки цельнозерновой муки

1 чайная ложка разрыхлителя

Шоколадная помадка

3,5 унции. темного шоколада

1 столовая ложка сливочного масла

В большой миске смешать яйца, ванильный экстракт, розовую воду, сахар, мед и соль. Добавить оливковое масло и йогурт.

В миске среднего размера смешать разные висы муки и разрыхлитель. Добавить к яичной смеси и замесить тесто. Обернуть полиэтиленовой пленкой и поставить в холодильник примерно на 1 час.

Нагреt' духовку до 350 F. Выложить пергаментной бумагой большой противень и сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.

Достать тесто из холодильника. Сформировать из теста шарики диаметром 2,5 см. Выложить на противень на расстоянии 1 дюйм. Печь 10-12 минут или пока не подрумянится. Остудить 5 минут;

Чтобы приготовить шоколадную струю, растопить шоколад и масло в микроволновой печи. Полить печенье.

Держать в герметичном контейнере пару дней.


No comments: