July 17, 2021

Maple Pecan Goat Cheese Sugar Cookies


Yields 17 medium-to-large cookies

1 and 1/4 cups all-purpose flour

1/4 teaspoon baking soda

1/2 teaspoon baking powder

1/4 teaspoon salt

4 Tablespoons unsalted butter softened to room temperature

3/4 cups granulated sugar

2 ounces maple goat cheese softened to room temperature

2 Tablespoons pure maple syrup

1 large egg yolk

1/2 teaspoon vanilla extract

1/4 cup finely chopped pecans

Preheat the oven to 350ºF. Line a large baking sheet with parchment paper or a silicone mat. Set aside.

In a medium size bowl, toss together the flour, baking soda, baking powder, and salt. Set aside.

In a large bowl with a handheld mixer or the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment, cream the butter and sugar on medium-high speed until light and fluffy (about 2-3 minutes). Add the goat cheese and beat again until completely combined, scraping down the sides and bottom of bowl with a spatula as needed. Add the maple syrup, egg yolk, and vanilla extract and beat until everything is incorporated.

Decrease the mixer speed to low and slowly add dry ingredients. Mix until a dough forms, then fold in the chopped pecans with a spatula.

Using a cookie scoop, gently roll dough into balls. Dough will be soft but still workable. Place on prepared baking sheet. Bake cookies for 10-11 minutes, until cookies are just set and slightly cracked on the top. Cookies will puff up but "deflate" as they cool. Allow to cool on the baking sheet for about 3 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely. Cookies stay fresh in an airtight container at room temperature up to 1 week. Baked cookies may be frozen, up to 3 months. Rolled cookie dough can be frozen up to 2 months. Refrigerate rolled dough balls until firm then freeze. Place frozen dough balls on baking sheet and bake an additional 1-2 minutes.


Сахарное печенье с кленовым сиропом, орехами пеканом и козьим сыром

На 17 печений среднего размера

1 и 1/4 чашки белой муки

1/4 чайной ложки пищевой соды

1/2 чайной ложки разрыхлителя

1/4 чайной ложки соли

4 столовые ложки несоленого сливочного масла, размягченного до комнатной температуры

3/4 чашки сахарного песка

60 грамм козьего сыра, размягченного до комнатной температуры

2 столовые ложки чистого кленового сиропа

1 большой яичный желток

1/2 чайной ложки ванильного экстракта

1/4 чашки мелко нарезанных орехов пекан

Разогреть духовку до 350ºF. Выстелить большой противень пергаментной бумагой или силиконовым ковриком. Отложить в сторону.

В миске среднего размера смешать муку, пищевую соду, разрыхлитель и соль. Отложить в сторону.

В большой миске с помощью ручного электрического миксера взбить сливочное масло и сахар на средней или высокой скорости до получения легкой пышной массы (около 2–3 минут). Добавить козий сыр и снова взбить до полного смешивания, соскребая лопаткой со стенок и дна миски. Добавить кленовый сироп, яичный желток и ванильный экстракт и взбивать, пока все не смешается.

Уменьшите скорость миксера и медленно добавить сухие ингредиенты. Смешать до образования теста, затем добавить нарезанные орехи пекан.Все перемешать лопаткой.

Аккуратно скатать тесто в шарики. Тесто будет мягким, но все же работоспособным. Выложить на подготовленный противень. Выпекать печенье 10-11 минут, пока печенье не застынет и не потрескается сверху. Печенье вздуется, но уменьшится в объеме по мере остывания. Дать остыть на противне примерно 3 минуты, затем переложить на решетку для полного остывания. Печенье остается свежим в герметичном контейнере при комнатной температуре до 1 недели. Запеченное печенье можно заморозить на срок до 3 месяцев. Раскатанное тесто для печенья можно заморозить до 2 месяцев. Охладить скрученные шарики из теста, пока они не станут твердыми, а затем заморозьте. Выложить замороженные шарики из теста на противень и выпекайте еще дополнительно 1-2 минуты.


Recipe comes Lynn April Blog

No comments: