Yields about 1 & 1/4 cups
2 tablespoon butter, divided
1 medium onion, medium chopped
1 medium apple, cored and medium chopped
1/4 teaspoon ground coriander
1/4 teaspoon paprika
1/2 cup walnut pieces
1/2 teaspoon brown mustard
Salt, ground black and cayenne pepper to taste
Heat a medium frying pan over medium-high heat. Add the walnuts to the hot, dry pan, fitting in the pan in a single layer. Cook and stir frequently until the walnuts start to brown and they smell toasted for about 5 minutes.
Transfer the walnuts to a plate or baking sheet and set them aside.
Heat 1 tablespoon of butter in a large skillet over medium heat until it shimmers, about 2 minutes. Add chopped onions and, with a wooden spoon, spread them evenly in the pan. Sprinkle with salt. Cook the onions, stirring frequently until they are soft, golden, and browned in spots, for about 10 minutes over medium heat.
Add apples, one more tablespoon of butter, and continue to cook for 10 more minutes until apples and onions are soft. Stir frequently. In the end, add ground coriander and paprika, stir again. Remove from the heat and cool for about 2-3 minutes.
Add mixture, walnuts, and mustard to a bowl of a food processor. Process until a smooth paste. Scrape once or twice. Add salt, black and cayenne pepper if needed. Pour the pate into a nice jar and refrigerate until serving. Serve with toasted bread, pita, potato lefse for breakfast or as a part of a snack bar.
Паштет с яблоками и жареными грецкими орехами по-немецки
На 1 и 1/4 чашки
2 столовые ложки сливочного масла
1 средний лук, мелко нарезанный
1 среднее яблоко, без сердцевины и нарезанное на средние куски
1/4 чайной ложки молотого кориандра
1/4 чайной ложки красной паприки
1/2 чашки кусочков грецкого ореха
1/2 чайной ложки коричневой горчицы
Соль, черный молотый и кайенский перец по вкусу
Нагреть сковороду среднего размера на среднем или сильном огне. Выложить грецкие орехи на сухую сковороду в один слой. Помешивая, жарить пока грецкие орехи не подрумянятся, в течение 5 минут.
Переложить грецкие орехи на тарелку или противень и отложить в сторону.
Нагреть 1 столовую ложку сливочного масла в большой сковороде на среднем огне, примерно 2 минуты. Добавить нарезанный лук и деревянной ложкой равномерно распределить его по сковороде. Посыпать солью. Тушить лук, часто помешивая, пока он не станет мягким, золотистым и местами подрумянится, около 10 минут на среднем огне.
Добавить яблоки, еще одну столовую ложку масла и продолжать тушить еще 10 минут, пока яблоки и лук не станут мягкими. Мешать часто. В конце добавить молотый кориандр и перец, еще раз перемешать. Снять с огня и остудить примерно 2-3 минуты.
Выложить жареную смесь, грецкие орехи и горчицу в чашу кухонного комбайна. Провернуть до образивания однородной массы. При необходимости добавить соль, черный и кайенский перец. Переложить паштет в стеклянную емкость и поставить в холодильник до подачи. Подавать с поджаренным хлебом, лавашем, картофельным лефсе на завтрак.
Idea for the recipe comes from Youtube
No comments:
Post a Comment