February 10, 2022

Honey-Broiled Orange Toast


Yields: 2 - 4 servings

2 oranges

olive oil

1 tbsp. honey

1/2 cup ricotta (I used mix of yogurt and feta cheese)

4 slices of toast

lemon zest

pepper

flaked salt

Remove the peel and pith of 2 oranges and cut 1/4-inch thick; arrange on an olive oil–rubbed baking sheet. Drizzle with 1 tablespoon honey and broil until beginning to char, 4 to 8 minutes.

Whip 1/2 cup ricotta in a mini food processor. Spread on 4 thick slices toast. Top with broiled oranges, grated lemon zest, cracked pepper, and flaked salt.

Serve immediately.


Тост с запеченным апельсином в меду

На 2-3 порции

2 апельсина

оливковое масло

1 столовая ложка меда

1/2 чашки рикотты (я использовала смесь йогурта и сыра фета)

4 ломтика ржаного хлеба

лимонная цедра

перец

крупная морская соль

Удалить кожуру и сердцевину 2 апельсинов и нарезать на куски средней величины; выложить на противень, смазанный оливковым маслом. Сбрызнуть 1 столовой ложкой меда и поставить в духовку под режим "Broil", от 4 до 8 минут.

Взбить 1/2 чашки сыра рикотты в кухонном комбайне. Намазать на 4 толстых ломтика хлеба. Сверху положить запеченные апельсины, тертую цедру лимона, молотый перец и соль.

Подать сразу.


Recipe comes from Women's Health Magazine

No comments:

Post a Comment