April 04, 2022

Walnut Portabella Mushrooms Pate

Yields about 1 & 1/3 cups

1 teaspoon vegetable oil

1/2 medium yellow onion, chopped

2 large eggs, hard-boiled and shelled

1 & 1/3 cups portabella mushrooms, chopped

1/4 teaspoon thyme

1/4 teaspoon ground coriander

1/2 cup (about 50 gram) butter, room temperature

1/2 cup walnuts, broken pieces

Salt, ground black pepper, lemon juice to taste

In a large sauté pan or skillet, heat the vegetable oil over medium-high heat. Add the onion and cook for 4 minutes, stirring occasionally. Sprinkle with some salt and ground black pepper. Add spices and mushrooms and continue to sauté for about 5 minutes on medium heat, stirring occasionally. Add a bit more vegetable oil if needed.

Remove the skillet from the heat and give it a couple of minutes to cool. Add mixture from the pan, butter, eggs, and walnuts into a bowl of the food processor and process until a smooth paste. Remove from the bowl and check for seasoning. Add if needed.

Serve with toasted bread and melba pieces and decorate with olives. Keep leftovers refrigerated.


Ореховый паштет с грибами Portabella

На 1 и 1/3 чашки

1 чайная ложка растительного масла

1/2 средней желтой луковицы, нарезать на средние куски

2 больших яйца, сваренных вкрутую и очищенных

1 и 1/3 чашки грибов портабелла, нарезанных на средние куски

1/4 чайной ложки тимьяна

1/4 чайной ложки молотого кориандра

1/2 чашки (около 50 г) сливочного масла комнатной температуры

1/2 чашки грецких орехов, поломанных кусочков

Соль, перец черный молотый, сок лимона по вкусу

В большом сотейнике или сковороде на средне-сильном огне разогреть растительное масло. Добавить лук и пассеровать 4 минуты, периодически помешивая. Посыпать небольшим количеством соли и молотым черным перцем. Добавить специи и грибы и продолжать жарить около 5 минут на среднем огне, периодически помешивая. При необходимости добавить еще немного растительного масла.

Снять сковороду с огня и дать пару минут остыть. Добавить смесь со сковороды, масло, яйца и грецкие орехи в чашу кухонного комбайна и измельчить до получения однородной пасты. Вынуть из чаши и проверить на наличие приправ. Добавить, если нужно.

Подавать с поджаренным хлебом и кусочками мельбы и украсить оливками. Хранить остатки в холодильнике.


Recipe comes from Internet and dosage had been changed.

No comments:

Post a Comment