October 01, 2016
Apple Milk Pancakes
Long time I made buttermilk-based apple pancakes, now I made a similar pancakes with milk. They are the fluffiest pancakes I had for a long time.
Apple Milk Pancakes
makes 4 servings
1 & 1/2 cups all-purpose flour
1/3 teaspoon baking soda
3 teaspoons baking powder (I took 2)
1/2 teaspoon salt
3 tablespoons sugar
1/4 teaspoon nutmeg
1 egg
3 tablespoon butter, melted
1/4 tespoon vanilla
1 cup milk
1 cup apples, peeled and grated
oil for griddle or pan, as needed
In a large mixing bowl combine flour, baking soda, baking powder, salt, sugar, and nutmeg
In a small bowl, mix egg, butter, vanilla, and milk
Pour wet mixture into dry mixture, using a wooden spoon or folk to blend. stir until blended, being careful not to over-mix. Fold in grated apples.
Heat a lightly oiled griddle or frying pan over medium-high heat. using spoon form pancakes. When batter is full of holes, turn to brown on other side. Turn pancakes only once while cooking.
Serve with maple syrup.
Яблочные оладьи на молоке
1 & 1/2 чашки муки
1/3 чайной ложки соды
3 чайных ложек разрыхлителя (Я взяла 2)
1/2 чайной ложки соли
3 столовых ложки сахара
1/4 чайной ложки натертого мускатного ореха
1 яйцо
3 столовых ложек растопленного сливочного масла
1/4 чайной ложки ванильного экстракта
1 чашка (250 мл) молока
1 чашка яблок, очищенных от кожуры и натертых на крупной терке
В большой мыске смешать муку, соду, разрыхлитель, соль, сахар и мускатный орех. В меньшей посуде смешать яйцо, сливочное масло, ваниль и молоко. Вылить яичную смесь в большую миску с мучной смесью. Все перемешать и добавить натертые яблоки.
Нагреть сковороду с подсолнечным маслом на среднем огне. Вылить оладьи и жарить до золотисто-коричневого цвета.
Подать с кленовым сиропом.
Recipe comes from Lunds & Byerlys
September 22, 2016
Egg-cheese herring pate
1/2 teaspoon olive oil
1 small-to-medium onion, peeled and chopped
2 eggs, hard-boiled, peeled and chopped
2 packages (8oz total) The Laughing Cow Cheese Wedges, peeled and cut into large chunks
1 medium carrot, cooked, peeled and chopped
6 oz Atlantic herring in oil (from Russian Store and it's kosher), drained
Salt and pepper to taste
Coat the bottom of the pan with 1/2 teapoon olive oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook for 5-8 minutes until light brown color, stirring occasionally. Don't add more oil
Place onions, eggs, cheese wedges, carrot, and herring into food processor and process for 1-2 minutes until smooth pate. Check for salt and pepper. Add to taste. Put into nice jar and refrigerate for a couple hours. It's ready to be served on bread, bagels, and matzos.
Селедочный паштет с яйцами и сыром
1/2 чайной ложки оливкового масла
1 небольшая луковица, очищенная и мелко нарезанная
2 яйца, сваренные вкрутую, очищенные и нарезанные на небольшие кусочки
2 (115 грамм каждый) пакета плавленного сыра (The Laughing Cow Cheese Wedges)
1 средней величины вареная морковь, очищенная и порезанная на небольшие кусочки
180-200 грамм филе селедки
В сковороде разогреть иливковое масло и обжарить лук, чтобы он стал хрустящим. Положить в кухонный комбайн жареный лук, яйца, сыр, филе селедки и морковь. Провернуть все до образования однородной массы. Попробовать на соль и перец. Если нужно добавить. Поставить в холодильник на 2-3 часа. Подать с мацой или бубликами
Recipe idea comes from https://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_587998
September 16, 2016
Beet Herring toasts
Make 2 toasts
1 small-to-medium beet, roasted, peeled, shredded on large holes of the grater
2 tablespoons mozzarella cheese, shredded on small holes of the grater
1 small garlic clove, minced
2 teaspoons mayonnaise
Salt and pepper to taste
2 medium size slices pumpernickel bread with whole rye kernels
1/2 teaspoon olive oil
2oz herring fillets, cut into 4 equal pieces
Mix beet, cheese, garlic, mayonnaise together and add salt and pepper to taste.
Place a heavy-bottomed pan over medium-high heat, and drop 1/2 teaspoon olive oil. Cook the bread for a couple minutes on each side.
To serve, spread each of the toasts with about half of the beets mixture. Top each toast with 2 pieces of herring and a pinch of parsley and onion ring. Parsley and onion ring is optional.
Гренки из ржаного хлеба с красной свеклой и селедкой
На 2 куска хлеба
1 небольшой корнеплод красной свеклы, испеченной, очищенной от кожуры и натертой на крупной терке
2 столовых ложки мягкого сыра mozzarella, натертого на мелкой терке
1 маленький зубец чеснока, пропущенный через давилку
2 чайнэ ложки майонеза
соль и перец по вкусу
2 средних куска ржаного хлеба
1/2 чайной ложки оливкового масла
60 грамм филе селедки
Смешать красную свеклу, сыр, майонез и чеснок. Добавить соль и перец.
Разогреть на среднем огне чугунную сковородку с 1/2 чайной ложки оливкового масла.
Положить хлеб и жарить на каждой стороне по 1-2 минуты.
Выложить хлеб на тарелку. На хлеб выложить свекольную массу и филе селедки. Украсить по желанию петрушкой и колечком лука.
Recipe comes from https://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_586721
September 06, 2016
Eggplant and Israeli couscous salad
Serves 6-8
1 medium eggplant, skin on
3 teaspoons ground coriander
sea salt and freshly ground pepper
80 ml olive oil, plus extra if desired
1 large onion, chopped
1 large clove garlic, crushed
250 gram Israeli (pearl couscous)
1 & 1/4 cups (310 ml) vegetable brothl
1 bunch cilantro, chopped
1/2 bunch flat-leaf parsley, chopped
1/2 bunch mint, chopped
juice of 1/2 lemon
Preheat the oven to 150C (300 F). Line a baking tray.
Chop the eggplant into medium cubes and place in a large mixing bowl with 1 teaspoons coriander and a little bit salt. Pour 2 tablespoons of the oil onto eggplant, mix, then sprinkle on another teaspoon of coriander and another tablespoon of oil. Mix until the cubes are roughly coated with oil and spice, then place on the tray and into the oven. Roast for 25 minutes, then turn the eggplant cubes over and return to oven again for another 25 minutes. Take out the oven and set aside.
While the eggplant is roasting, gently saute the onions in a saucepan with the remaining oil until soft and golden, then add the remaining ground coriander, the black pepper and garlic. Add couscous and enough stock to cover the couscous and bring to boil. Reduce the heat to very low and cover with lid.
After 10 minutes, check the couscous, using a fork to fluff the grains. Cover again and cook for another 5 minutes.
In a large bowl, mix together the couscous, herbs and eggplant. Stir the lemon juice and little exptra olive oil. Season to taste. Serve warm or at room temperature.
I served with dollop of sour cream. It was really delicious.
Теплый салат из баклажана и израильского кускуса.
На 6-8 порций.
1 средний баклажан
3 чайные ложки молотого кориандра
соль и перец по вкусу
80 мл оливкового масла, если нужно добавить больше
1 большая луковица, очищенная и мелко нарезанная
1 большой зубец чеснока, мелко нарезанный
250 грамм Израильского кускуса
310 мл овощного бульона
1/2 пучка петрушки, мелко нарезанной
1/2 пучка мяты, мелко порезанной
сок из половины лимона
Нагреть духовку до 150Ц (300Ф). Застелить пергаментной бумагой деко.
Нарезать баклажан на средние кубики. Выложить баклажан в большую миску, посыпать 1 чайной ложкой молотого кориандра и немного солью. Полить 2 столовыми ложками оливкового масла. Перемешать все и еще добавить 1 чайную ложку кориандра и 1 столовую ложку оливкового масла. Посолить и поперчить. Выложить на деко. Запекать 25 минут, затем повернуть куски баклажана и запекать еще 25 минут. Потом вынуть из духовки и дать немного остыть.
Пока баклажан запекается, потушить лук, чеснок с 1 чайной ложкой кориандра в оливковом масле. Добавить кускус, залить бульоном. Все хорошо перемешать, закрыть сковороду крышкой, уменьшить огонь и тушить 10 минут. Через 10 минут, все хорошо перемещать и еще тушить 5 минт.
Снять с огня, перемешать кускус с баклажаном, петрушкой и мятой. Добавить лимонный сок. Проверить на соль и перец. Если нужно, добавить. Подавать теплым.
Я подавала со сметаной. Обалденно вкусно.
Recipe comes from "Monday Morning Cooking Club" (A generous, warm-hearted and inspiring cookbook drawn from Sydney's culturally diverse Jewish community, featuring the very best, most treasured family recipes that have been passed down generations)
August 24, 2016
Lemony orzo zucchini soup with jalapeno sour cream sauce
Yield 6 servings
2 tablespoons vegetable oil
1 medium onion, chopped
2 medium carrots, peeled and cut into medium cubes
900 ml vegetable broth
1 extra-large potato, peeled and cut into medium cubes
1 medium zucchini (about 2-3 cups), cut into medium cubes
2 cups water, room temperature
3 tablespoons dry orzo pasta
2 tablespoons parsley, chopped
juice from 1/2 medium lemon
Salt and pepper to taste
Jalapeno sour cream sauce
9 tablespoons sour cream
2 medium jalapeno peppers, cleaned and minced
Coat the bottom of the pan with 1 tablespoon vegetable oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook for 5-8 minutes, stirring occasionally. Sprinkle with salt and add carrots and 1 more tablespoon of vegetable oil. Continue to saute for more 8 minutes.
While onion and carrots saute, heat vegetable broth in the large soup pan on medium high heat until almost reach boiling point. Add potato and simmer for 3-5 minutes. Add onion-carrot mixture, some salt to simmering vegetable broth with potatoes and simmer for 3-5 minutes. Add cubed zucchini, water, bring to boil again and simmer for more 5-8 minutes.
Finally add dry orzo, parsley, and lemon juice. Simmer for more 8-10 minutes. Check on salt and pepper. Add if needed it. Soup is ready and really good on next day. It might be made a day before serving and reheated in microwave or stove.
Make a sauce just before serving. To make sauce, mix together sour cream and jalapeno peppers. Add 1 and 1/2 tablespoon to each serving. Serve with fresh bread.
Суп с зелеными кабачками, орзо и лимонным соком
На 6 порций
2 столовые ложки растительного масла
1 средняя головка лука, мелко нарезанная
2 средние моркови, очищенные от кожуры и нарезанные на средние кубики
900 мл овощного бульона
1 очень большая картофелина, очищенная от кожуры и порезанная на средники кубики
1 средний кабачок (2-3 чашки), нарезанный на средние кубики
2 (500 мл) чашки воды, комнатной температуры
3 столовых ложки орзо
2 столовых ложки мелко нарезанной петрушки
сок ил 1/2 лимона
Соль и перец по вкусу
Сметанный соус со жгучими перцами jalapeno
9 столовых ложек сметаны
2 средних перца jalapeno, очищенных внутри и очень мелко порезанных
В небольшую сковороду налить 1 столовую ложку растительного масла, нагреть на среднем огне и добавить нарезанный лук. Перемешать и жарить 5-8 минут, иногда помешивая. Немного посыпать солью, добавить морковь и 1 столовую ложку растительного масла. Жарить еще 8 минут.
Пока лук и морковь жарятся, в большой кастрюле довести овощной бульон почти до кипения, вбросить нарезанный картофель и варить 3-5 минут. Снять с огня лук с морковью и добавить в бульон с картофелем. Продолжать варить 3-5 минут. Добавить нарезанные кабачки, воду, опять довести до кипения и варить 5-8 минут.
В конце добавить орзо, петрушку и лимонный сок. Варить 8-10 минут. Проверить на соль и перец. Если нужно, добавить. Суп готов. Лучше всего его подать на следующий день.
Сметанный соус подать перед подачей на стол. Смешать сметану с мелко нарезанными перцами. Выложить 1 & 1/2 столовой ложки соуса в каждую порцию супа после того, как суп будет подогрет. Подавать со свежим хлебом.
Для тех, кто не знает, что такое орзо
August 19, 2016
Summer zucchini apple warm salad
Yield: 5-6 servings
1 medium onion, chopped
2 large carrots, peeled and cut into small cubes
6 cups zucchini, cut into medium cubes
1 large yellow or red pepper, cut into medium cubes
1 medium apple, peeled, cored and grated on a large holes of the grater
1/3 cup ketchup
Salt to taste
Dash of cayenne pepper
1 teaspoon minced ginger (optional)
Vegetable oil for frying
Coat the bottom of the pan with 1 tablespoon vegetable oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook for 5-8 minutes, stirring occasionally.
Sprinkle with salt and add carrots. Continue to saute for more 8 minutes. Add 2 tablespoons vegetable oil and zucchini, mix everything very well to coat the mixture with oil. Sprinkle with salt and saute for 8-10 minutes.
Finally add pepper, apple and ketchup. Mix everything very well, check for salt and saute for more 5-8 minutes. If you like ginger, please, add it. It's quite important not to overoil the dish. Don't use a lot of oil, because it might became soggy later. Add cayenne pepper.
Take the pan off the heat, close the lid and leave for 30 minutes to cool to a room temperature. Serve warm. The salad might be reheated in microwave oven for 1-2 minutes.
Serve with mashed potato or meat. I prefer just with sour cream on a top.
Теплый салат с кабачками и яблоком
На 5-6 порций
1 средняя головка лука, мелко нарезанная
2 больших моркови, очищенной от кожуры и нарезанной на мелкие кубики
6 чашек кабачков, нарезанных на средние кубики
1 большой желтый или красный сладкий перец, нарезанный на средние кубики
1 среднее яблоко, очищенное от кожуры и натертое на крупной терке
1/3 чашки кетчупа
Соль по вкусу
Щепотка жгучего красного перца
1 чайная ложка имбиря-пюре (по желанию)
растительное масло для жарки
Налить 1 столовую ложку растительного масла в глубокую большую сковороду, нагреть и добавить нарезанный лук. Помешать и дать потушиться 5-8 минут. Посыпать немного соли, добавить морковь и продолжать тушить еще 8 минут.
Добавить 2 столовые ложки растительного масла и кабачки, все хорошо перемешать. Посолить и тушить еще 8-10 минут.
В конце добавить сладкий перец, яблоко и кетчуп. Все хорошо перемешать, проверить на соль, добавить немного жгучего красного перца и по желанию имбирь. Жарить еще 5-8 минут.
Очень важно не добавлять много растительного масла, так как позже овощи просто будут плавать в масле, что очень не вкусно.
Снять с огня сковороду, накрыть крышкой и дать постоять 30 минут. Салат должен остынуть.
Подавать в теплом виде. Салат можно разогреть в микроволновой печке за 1-2 минуты.
Summer cucumber egg salad
Yield: 1 large serving
1 medium size fresh from farmer's market cucumber, sliced in half-moons
3 medium size red radishes, sliced in half-moons
2 tablespoons green onions, chopped,
1 tablespoon parsley or dill, chopped
1 egg, hard-boiled, chopped
1 tablespoon sour cream
1 tablespoon mayonnaise
Salt and pepper to taste
Mix all ingredients together and leave on a table for 20-30 minutes to develop a flavor. Salad is ready to serve.
Летний салат с яйцом и огурцами
На 1 большую порцию
1 средний огурец, предпочтительно з базара, нарезанный на полумесяцы
3 средние редиски, нарезанные на полумесяцы
2 столовые ложки зеленого лука, мелко порезанного
1 столовая ложка петрушки или укропа, мелко нарезанных
1 яйцо, сваренное вкрутую
1 столовая ложка сметаны
1 столовая ложка майонеза
Соль и перец по вкусу
Смешать все составляющие и оставитж на столе на 20-30 минут. Салат готов к употреблению.
August 17, 2016
Dry Cherry-Lemon Ricotta Pound Cake
3 /4 cup granulated sugar
5 tablespoons unsalted butter, at room temperature
3 large eggs, at room temperature (see Tip)
3/4 cup part-skim ricotta cheese
2 tablespoons lemon zest
2 tablespoons lemon juice
1 teaspoon vanilla extract
1 1/2 cups white whole-wheat flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
3/4 cup dry cherries or dry cranberries
Glaze
1/2 cup packed confectioners’ sugar
2 teaspoons lemon juice
Transfer to the prepared pan. Bake the cake until starting to brown around the edges and a tester inserted in the center comes out clean, about 1 hour. Let cool in the pan on a wire rack for 20 minutes.
Run a knife around the edge to loosen the cake, then invert it onto the rack. Carefully turn it right-side up. Let cool completely. Clean the bowl, add confectioners' sugar and whisk in lemon juice until smooth. Brush the glaze on the cake.
Make Ahead Tip: Wrap cooled cake airtight and store at room temperature for up to 1 day; glaze shortly before serving.
Room-temperature eggs make cakes fluffier. Here's a quick trick—place them (in the shell) in a bowl of lukewarm water for about 5 minutes.
Idea comes from Eating Well
Subscribe to:
Comments (Atom)






















