July 04, 2022

Torta di Sant’Antonio (Apple–Red Wine Tart)


Yield: serves 8

2 cups flour

7 tbsp. sugar, plus more (I used 4 tablespoons raw sugar)

1 tsp. baking soda

6 tbsp. unsalted butter, cut into 1/2″ cubes, chilled

1⁄4 cup milk

2 egg yolks

1 1⁄4 cups red wine

1⁄4 tsp. ground cinnamon

4 Granny Smith apples, peeled, cored, and thinly sliced

1⁄4 tsp. kosher salt

Zest of 1 orange

1 egg white, lightly beaten


In a bowl, whisk together flour, 1 tablespoon sugar, and baking soda; rub butter into flour until pea-size crumbles form. In a bowl, whisk together milk and yolks; mix with a fork into flour. Transfer to a floured surface; knead into a ball; wrap in plastic wrap and chill for 1 hour.

Bring remaining sugar, wine, cinnamon, apples, salt, and orange zest to a boil in a 4-qt.pan over medium-high heat. Reduce heat to medium-low; simmer until wine is reduced to a syrup, 25-30 minutes; let cool.

Heat oven to 375 F. Divide dough into 2 pieces, one is 3/4 of the dough. Transfer big piece to a floured surface; roll out to 5 x 16 inches rectangle. Transfer dough to rectangular tart pan (4 × 14-inches) with a removable bottom; press into bottom and sides. Trim dough edges; reserve scraps. Transfer apple mixture to pan; fold dough sides over edges. (To make garnish: roll a small piece of the dough to 1⁄8” thickness. Cut out leaf and grape shapes; arrange on top.) Brush dough with egg white; sprinkle with sugar.

Bake until golden, 25-30 minutes. Remove tart from the oven and cool for about 10-15 minutes in a form. Transfer to a rectangle tray for serving. Keep leftovers in a airtight container.


Торт Сант-Антонио (яблочный пирог с красным вином)

На 8 порций

2 чашки муки

7 столовых ложек сахара, плюс еще (я использовала 4 столовые ложки сахара-сырца)

1 чайной ложки. пищевая сода

6 столовых ложек несоленого сливочного масла, нарезанного кубиками 1/2″, охлажденного

1⁄4 чашки молока

2 яичных желтка

1 1/4 чашки красного вина (я использовала вино из лепестков роз)

1⁄4 чайной ложки молотой корицы

4 яблока, очищенных, без сердцевины и нарезанных тонкими ломтиками

1⁄4 чайной ложки кошерная соль

Цедра 1 апельсина

1 яичный белок, слегка взбитый

В миске смешать муку, 1 столовую ложку сахара и пищевую соду; растереть масло с мукой до образования крошек размером с горошину. В миске смешайте молоко и желтки; смешать вилкой с мукой. Перенесите на посыпанную мукой поверхность; замесить в шар; завернуть в пищевую пленку и охладить в течение 1 часа.

Довесьти оставшийся сахар, вино, корицу, яблоки, соль и апельсиновую цедру до кипения в 4-литровой кастрюле на среднем огне. Уменьшить огонь до среднего-низкого; тушить помешивая, пока вино не превратится в сироп, 25-30 минут; дать остыть.

Разогреть духовку до 375 F. Разделить тесто на 2 части, одна из которых составляет 3/4 теста. Перенести большой кусок на посыпанную мукой поверхность; раскатать до прямоугольника 5 х 16 дюймов. Переложить тесто в прямоугольную форму для выпечки (4 × 14 дюймов) со съемным дном; прижать тесто ко дну и боковые стенки. Обрезать края теста; Переложить яблочную смесь в тесто. (Для украшения: раскатать меньший кусочек теста толщиной 3-4 мм. Вырезать листики и виноградины; разложить сверху.) Смазать тесто яичным белком; посыпать сахаром.

Выпекать до золотистого цвета, 25-30 минут. Достать тарт из духовки и остудить в форме около 10-15 минут. Переложить на прямоугольный поднос для подачи. Хранить остатки в герметичном контейнере.


Recipe comes from Saveur published in 2012

June 23, 2022

Egg on a Tortilla with Quick Tomato Relish


Yields 1 serving

1/2 teaspoon vegetable oil for the pan
1 egg
1 flour tortilla
1 medium size Roma tomato, chopped
1 peer of green onion, thinly sliced
1 tablespoon chopped fresh herbs (mint, basil, parsley, dill)
1/2 teaspoon white wine vinegar
1 teaspoon olive oil
Salt, ground black pepper to taste


For tomato relish, in a mixing bowl, toss together tomatoes, onions, herbs, olive oil, white wine vinegar, salt, and some ground black pepper. Set aside to marinate. 

Heat a cast-iron skillet with vegetable oil over medium to medium-high heat. Once hot, lower heat to medium, and add tortilla. Cook the tortilla for about a minute - until it begins to color - and flip it over. 

Crack your egg right over the tortilla and sprinkle with some salt. Cover with a lid and cook for about 3 minutes checking occasionally if the tortilla sticks to the bottom of the pan. If needed, add some more vegetable oil under the tortilla.

Place tortilla with egg on a plate and add tomato relish on a side. Serve immediately. 


Яйцо на тортилье с быстрым салатом из помидор

На 1 порцию

1/2 чайной ложки растительного масла для сковороды
1 яйцо
1 тортилья из муки
1 помидор сорта Roma среднего размера, нарезанный на мелкие кусочки
1 трелка зеленого лука, тонко нарезанного
1 столовая ложка рубленой свежей зелени (мята, базилик, петрушка, укроп)
1/2 чайной ложки белого винного уксуса
1 чайная ложка оливкового масла
Соль, молотый черный перец по вкусу

Для салата в миске смешать помидоры, лук, зелень, оливковое масло, белый винный уксус, соль и немного молотого черного перца. Отставить в сторону для маринования.

Нагреть чугунную сковороду с растительным маслом на среднем или средне-сильном огне. Когда масло станет горячим, уменьшить огонь до среднего и выложить тортилью. Готовить 
лепешку около минуты, пока она не начнет окрашиваться в коричневый  цвет, и перевернуть ее на другую сторону.

Разбить яйцо прямо над тортильей и посыпать солью. Накрыть крышкой и жарить около 3 минут, время от времени проверяя, прилипает ли лепешка ко дну сковороды. При необходимости подлить под лепешку еще немного растительного масла.

Выложить тортилью с яйцом на тарелку и добавить салат сбоку. Подавать немедленно.


Idea come from Deb Perelman from "Smitten kitchen." 

June 20, 2022

Quick Rhurbarb Paste


Yields 1 & 1/4 cup

1 1/2 pounds (about 2 cups) rhubarb, trimmed, cut into medium chinks  

1/4 cup unsweetened applesauce

1 tablespoon sugar

2 tablespoons water, room temperature

1 teaspoon sweetener with stevia extract or 1 tablespoon sugar in the end


Stir together rhubarb, applesauce, and sugar in a medium-sized. Bring to a simmer over medium-high heat, for 1 minute. Reduce the heat to medium and continue to cook steering constantly until all rhubarb breakdown and the mixture thickens about 10 to 15 minutes. If needed, add 2 tablespoons of water.

Remove from the heat and add sweeter. Mix well and transfer to a plastic or glass container. Cool completely.

Keep refrigerated. Serve with ice cream, on a toast, on flatbreads or with tortilla chips.


Быстрая паста из ревеня

На 1 & 1/4 чашки

Oколо 2 чашек ревеня, обрезанного, нарезанного на средние кусочки

1/4 чашки несладкого яблочного пюре

1 столовая ложка сахара

2 столовые ложки воды, комнатной температуры

1 чайная ложка подсластителя с экстрактом стевии или 1 столовая ложка сахара в конце.

Смешать ревень, яблочное пюре и сахар в кастрюле среднего размера. Довести до кипения на среднем огне в течение 1 минуты. Уменьшить огонь до среднего и постоянно помешивая тушить пока весь ревень не станет мягким и смесь не загустеет, примерно 10-15 минут. При необходимости добавить 2 столовые ложки воды.

Снять с огня и подсластить. Хорошо перемешать и переложить в пластиковую или стеклянную емкость. Охладить полностью.

Хранить в холодильнике. Подавать с мороженым, хлебными тостами, лепешками или чипсами из тортильи.


Idea for the recipe comes from "Half the sugar all the love" by Jennifer Tyler and Anisha Patel.

June 16, 2022

Smoked Salmon, Watercress, And Yogurt Omelet Recipe


Yield 1 serving

1/6 small red onion, thinly sliced

1/2 cup watercress with stems

1 teaspoon lemon juice 

Kosher salt and ground black pepper to taste

2 large eggs

2 tablespoons milk

1 & 1/4 teaspoon avocado Oil, divided

1 tablespoon Greek yogurt

50 g smoked salmon torn into pieces

In a medium bowl, gently toss together red onion, watercress, lemon juice, 1/2 teaspoon oil, and a pinch of salt and pepper.

Heat the remaining teaspoon of oil in a small to medium nonstick skillet on medium. In a bowl, whisk eggs with milk and a pinch of salt until no visible strands of egg whites remain.

Add eggs to the pan and cook, shaking the pan and stirring constantly with a silicone spatula. Remove the pan from the heat and give a couple of minutes to rest.

Spread yogurt over half of the omelet and top with watercress mixture and smoked salmon. Season with pepper. Fold another half of the omelet over the filling. Serve immediately.


Рецепт омлета с копченого лосося, кресс-салата и йогурта

На 1 порцию

1/6 маленькой красной луковицы, тонко нарезанной кольцами

1/2 чашки кресс-салата со стеблями

1 чайная ложка лимонного сока

Кошерная соль и молотый черный перец по вкусу

2 больших яйца

2 столовые ложки молока

1 и 1/4 чайной ложки масла авокадо, разделить

1 столовая ложка греческого йогурта

50 г копченого лосося, порванного на кусочки

В средней миске аккуратно смешать красный лук, кресс-салат, лимонный сок, 1/2 чайной ложки масла, щепотку соли и перца.

Нагреть одну чайную ложку масла в небольшой или средней сковороде с антипригарным покрытием на среднем огне. В миске взбить яйца с молоком и щепоткой соли, пока не останется видимых нитей яичного белка.

Добавить в сковороду яйца и готовить, встряхивая сковороду и постоянно помешивая силиконовой лопаткой. Снять сковороду с огня и дать пару минут отдохнуть.

Намазать половину омлета йогуртом и выложить смесь кресс-салата и копченого лосося. Приправить перцем. Покрыть второй половиной омлета поверх начинки. Подать немедленно.


Recipe from "Prevention" magazine. 

June 09, 2022

Glazed Cookies with Rosemary and Dried Strawberries


Yields about 30 medium size cookies

1 & 1/2 tablespoons fresh rosemary, snipped and chopped into small pieces

1/3 cup turbinate or raw sugar

2 large eggs, room temperature

90 ml olive oil

1/2 teaspoon vanilla extract

A couple of dashes of kosher salt

1 & 1/2 cups all-purpose flour

1/4 cup spelt flour

1 teaspoon baking powder

3 oz dried strawberries, snipped

Glaze

1 cup powdered sugar

2 tablespoons lemon juice


In a medium bowl, mix rosemary and sugar, cover with a plastic wrap and set aside. Snip dry strawberries and set aside.

Heat the oven to 350 F (180 C). Cover a big cookie sheet with parchment paper and grease with non-stick baking spray.

In a large bowl, mix egg, olive oil, vanilla extract, and a couple of dashes of salt. In a medium bowl, add flours and baking powder. Add dry mixture to a wet one. First with whisk, then with hands make a dough.

Divide dough into four equal parts and roll each into a rope 1 & 1/2 -inches in diameter. Cut rectangles about 2-inch long each. Place into cookies sheet. 

Bake for 15 minutes. Remove from the oven and cool completely on a cookie sheet.

Make a glaze. Mix powdered sugar and lemon juice. Cover cookies and let them dry completely. Keep cookies in an air-tight container.

Печенье с розмарином и сушеной клубникой, покрытой глазурью 

На 30 штук среднего размера.

1 и 1/2 столовые ложки свежего розмарина, нарезанного и нарезанного на мелкие кусочки

1/3 чашки турбинадо сахара

2 яйца, комнатной температуры

90 мл оливкового масла

1/2 чайной ложки ванильного экстракта

Пара щепоток крупной соли

1 и 1/2 белой белой муки

1/4 чашки полбяной муки

1 чайная ложка разрыхлителя

3 унции сушеной клубники, нарезанной

Глазурь

1 чашка сахарной пудры

2 столовые ложки лимонного сока

В средней миске смешать розмарин и сахар, накрыть полиэтиленовой пленкой и отложить в сторону. Нарезать сухую клубнику и отложить в сторону.

Разогрейте духовку до 350 F (180 C). Застелите большой противень пергаментной бумагой и смажьте антипригарным спреем для выпечки.

В большой миске смешать яйцо, оливковое масло, экстракт ванили и пару щепоток соли. В среднюю миску добавить муку и разрыхлитель. Добавить сухую смесь к влажной. Сначала венчиком, потом руками замесить тесто.

Разделить тесто на четыре равные части и раскатать каждую в жгут диаметром около 3 см. Нарезать прямоугольники длиной около 4-5 см каждый. Выложить на подготовленное деко.

Выпекать 15 минут. Вынуть из духовки и полностью остудить на противне.

Для глазуро смешать сахарную пудру и лимонный сок. Покрыть печенье глазурью печенье и дать полностью высохнуть. Хранить печенье в герметичном контейнере.


June 05, 2022

Thai Peanut Coleslaw Salad (Oil amd Mayo Free)


Servings: 8 Servings

1 & 1/2  cups chickpeas cooked or canned (approx. 15 ounce can) I used white beans

4 cups red cabbage shredded, approx. half a small cabbage

4 cups green cabbage shredded, approx. half a small cabbage

2 cups carrots peeled & shredded, approx. 2 medium

¼ cup red onion shredded

1 cup fresh cilantro chopped, thick stems removed (or parsley)

For The Dressing

½ cup smooth peanut butter

3 tablespoons tamari or soy sauce if not avoiding gluten

3 tablespoons rice vinegar

2 tablespoons lime juice (approx. 1 large lime)

2 teaspoons sriracha or to taste

1 teaspoon garlic powder

½ teaspoon ground ginger


Shred your veggies and add all the salad ingredients to a large mixing bowl. Set aside.

In a small bowl, combine all the dressing ingredients, using a fork until smooth. When ready to serve, pour the dressing on your salad and mix well until evenly coated.

Notes

If you’re working in advance, store the salad and the dressing separately until ready to serve.

For convenience, you may purchase pre-shredded slaw to cut down on preparation time.

Add 1-2 tablespoons of water to the peanut dressing, if needed, to thin.


Recipe comes from The Healthy Kitchen

May 30, 2022

Toast with Crispy Cannellini Beans & Herbed Ricotta

Yields 2 toasts

½ cup part-skim ricotta cheese (I used a mix of feta cheese and yogurt)

2 tablespoons chopped mixed fresh herbs

2 slices seeded sourdough bread, toasted

1 cup rinsed no-salt-added canned cannellini beans, roasted

2 tablespoons chopped roasted red bell peppers (I used sun-dried tomatoes in olive oil)


Rinse beans in a strainer. Tip them onto a clean dish towel and bring the edges up over the top to pat them dry. Heat 1/2 teaspoon vegetable oil on medium-high heat in a medium frying pan. Add beans and sauté until crisp for about 4-5 minutes. Lightly sprinkle with salt and ground black pepper. Remove from the heat and give a couple of minutes to rest.

Mix ricotta and herbs in a small bowl. Evenly spread the mixture on each toast slice. Top each with 1/2 cup beans and 1 tablespoon peppers (sun-dried tomatoes). Serve immediately.


Тост с хрустящей белой фасолью и сыром рикотта с травами

На 2 тоста

½ чашки обезжиренного сыра рикотта (я использовала смесь сыра фета и йогурта)

2 столовые ложки нарезанной смеси свежих трав

2 ломтика хлеба на закваске с семенами, поджаренных в тостере

1 чашка промытой консервированнойбелой фасоли

2 столовые ложки нарезанного печено красного сладкого перца (я использовала вяленые помидоры в оливковом масле)

Промыть фасоль в сите. Выложить их на чистое кухонное полотенце и высушить. Нагреть 1/2 чайной ложки растительного масла на среднем огне в средней сковороде. Добавить фасоль и обжаривать до хрустящей корочки около 4-5 минут. Слегка посыпать солью и молотым черным перцем. Снять с огня и дайте пару минут отдохнуть.

Смешать рикотту и травы в небольшой миске. Равномерно распределите смесь на каждый ломтик тоста. Сверху положить фасоль и 1 столовую ложку перца (вяленых помидоров). Подавать немедленно.


Idea for recipe comes from Eating Well Magazine

May 26, 2022

Avocado Tart with Pear Filling


Yields 8 medium servings (1 piece per serving)

Dough (recipe comes from Jamie Oliver Recipes)

1 ripe avocados

2 tablespoons extra virgin olive oil

1 & 1/2 cups all-purpose flour, plus extra for dusting

1/4 teaspoon salt

1 teaspoon baking powder

2 tablespoons cold water

Filling

2 large pears, washed and chopped into small pieces

1 tablespoon unsalted butter

1 tablespoon water

couple dashes of salt

1 egg

1/4 cup heavy whipping cream

1 teaspoon rose water (optional)

2-3 tablespoon honey


Halve, destone and peel the avocado. Smash up the avocado.

In a large bowl, add all-purpose flour, salt, baking powder, and salt. Gradually rub avocado in the flour and 2 tablespoons of cold water until you have a dough. Knead until smooth, then wrap and rest for 15 minutes.

Preheat the oven to 350 F (180 C). Prepare a 14"x4.5" long non-stick tart pan with removable bottom. Grease with vegetable oil and spray with non-stick baking spray.

For a filling, heat 1 tablespoon of butter in a frying pan on medium-high heat. Add pear pieces and 1 tablespoon water. Cover and cook on medium heat until pears are slightly tender; about 10 minutes. Remove pears onto a large platter and let sit to cool. In a medium bowl, add egg, heavy whipping cream, honey, rose water and mix well. Add roasted pears and mix well. For the fine texture, use potato masher to mash mixture.

Roll out the avocado pastry on a flour-dusted surface to just under ½cm thick. Loosely roll it up around the rolling pin, then unroll it over a baking pan, and prick the base. Bake for 10 minutes, or until lightly golden. Evenly pour in the filling and bake for another 20-25 minutes, or until set.

Remove from the oven and cool completely. Cut into medium pieces and serve cool with fruits, whipped cream, or powdered sugar.