Yield 9 inch round cake pan or spring form pan (about 8 sevings)
1 cup flour
1 cup cornmeal
1 Tbsp baking powder
1 tsp salt
½ tsp ground cardamom, use cinnamon or ginger if you prefer
¼ tsp freshly ground nutmeg
½ cup packed brown sugar
2 large eggs
1 cup pumpkin purée
1/3 cup vegetable oil
2 Tbsp molasses
1/3 cup buttermilk, or milk
Set the oven to 375F (I did 350 F because I did smaller size of the bread with half of the ingredients listed in the recipe)
Whisk together the flour, cornmeal, baking powder, salt, and spices in a medium bowl.
In a large bowl whisk together the sugar, eggs, pumpkin, oil, molasses, and buttermilk. Make sure it all gets thoroughly combined.
Fold the dry ingredients into the wet, mixing just until there's no dry flour left.
Turn into a buttered 9 inch spring form pan, spreading out evenly. Bake for 30-35 minutes until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Cool for a few minutes in the pan, then remove and Serve warm or continue to cool to room temperature.
Кукурузный кекс с тыквой
На одну форму для выпечки диаметром 23 см или разъемная форма (примерно 8 порций)
1 чашка муки
1 чашка кукурузной муки
1 ст. л. разрыхлителя
1 ч. л. соли
½ ч. л. молотого кардамона (можно использовать корицу или имбирь)
¼ ч. л. свежемолотого мускатного ореха
½ чашки коричневого сахара
2 крупных яйца
1 чашка тыквенного пюре
1/3 чашки растительного масла
2 ст. л. патоки
1/3 чашки кефира или молока
Разогреть духовку до 190°C (375°F) (я установила 175°C, потому что испекла хлеб меньшего размера, используя половину ингредиентов, указанных в рецепте).
Смешать муку, кукурузную муку, разрыхлитель, соль и специи в средней миске.
В большой миске смешать сахар, яйца, тыквенное пюре, масло, патоку и кефир.
Добавить сухие ингредиенты к жидким, перемешивая до тех пор, пока не останется сухой муки.
Выложить тесто в смазанную маслом форму диаметром 23 см, равномерно распределив. Выпекать 30–35 минут, пока зубочистка, вставленная в центр, не будет выходить чистой.
Остудить несколько минут в форме, затем вынуть и остудить до комнатной температуры.
Recipe comes from The view from great island


























