August 11, 2007

Stuffed Meat Loaf


Stuffed Meat Loaf
Serves 6 - 8

2 lbs ground beef (1 lb beef + 1 lb chicken), 3 slices bread, 2 raw eggs, 1 yellow onion, fine chopped, 4 hard-boiled eggs, shelled and cut into 4 pieces across, 2 large cloves of garlic, smashed and minced, salt and pepper.
Soak the bread in the water for 5 minutes. Squeeze the bread to remove excess water and crumble into a large bowl. Add the beef to the bread along with onions, raw eggs, salt pepper, and garlic. Set the meat loaf mixture aside.

Preheat the oven to 375F. Line a baking sheet with aluminum foil. Spread the meat loaf mixture out on a large piece of waxed paper into 12x10-inch rectangle. Spread the hard-boiled eggs along the long side, leaving a 1-inch border. Roll up like a jelly roll, starting on one long side. Peel back the waxed paper as you roll.

Place the roll, seam side down, on the prepared baking sheet. Bake 1 hour. Cut into thick slices and serve at one.


Мясной рулет.
На 6-8 порций.
1 кг перекрученной говядины (можно заменить 1/2кг говядины и 1/2 кг курятины), 3 куска хлеба, 2 свежих яйца, 1 головка свежего лука, 4 варенных яйца, 2 голобки чеснока, соль и перец.

Нагреть духовку до 375Ф. Накрыть дечку алюминиевой фольгой.

Замочить хлеб в воде на 5 минут. Вынуть хлеб и отжать. Раскрошить хлеб и добавить к мясу. К этой же массе добавить свежие яйца, мелко нарезанный лук, чеснок. Посолить и поперчить по вкусу. Массу тщательно вымешиваем и выкладываем на смоченную водой салфетку ровным слоем в виде прямоугольника. Нарезанные яйца уложить ровным слоем на мясную массу вдоль вольшей стороны. Рулет аккуратно складываем так, чтобы один край рулета лег на другой. Рулет помещаем на приготовленную дечку для выпекания швом вниз и запекаем в течении 1 часа..

4 comments:

burekaboy — said...

looks incredibly good, alla :) i will try this out in the next several weeks.

Rosa's Yummy Yums said...

That's a wonderful meat loaf! Very yummy...

Olga said...

oh, this brings back the memories of the meatloafs my mom used to make: the egg was always a fun surprise.

Fay said...

Thank you for the recipe