August 18, 2008

Easy Blueberry Corn Muffins



Easy Blueberry Corn Muffins
Makes 12 muffins
1-1/4 cups all-purpose flour, 3/4 cups corn meal, 1/4 cup sugar, 2 teaspoons baking powder, 1/2 teaspoon salt,
1 cup skim milk, 1/4 cup vegetable oil, 1 egg, beaten, 1 cup fresh blueberries

Preheat oven to 350 degrees F. Spray a 12-cup muffin pan with nonstick cooking spray.

Combine dry ingredients; make a well in the middle. Combine wet ingredients and pour into dry ingredients, add blueberries. Stir just until the dry mixture is moistened and no lumps remain. Do not overmix.

Pour batter into prepared pan or spoon into muffin cups. Bake 25 to 30 minutes for muffins. Muffins are done when tops are beginning to brown, edges are golden, and a toothpick inserted in center comes out clean.

Кукурузные кексы с черникой

На 12 кексов

1-1/4 чашки муки, 3/4 чашки кукурузной муки, 1/4 чашка сахара, 2 чайные ложки разрыхлителя, 1/2 чайной лижки соли, 1 чашка молока, 1/4 чашки растительного масла,
1 яйцо, 1 чашка ягод черники

Нагреть духовку до 350Ф. Приготовить формочку для выпечки кексов.

Смешать муку, кукурузную муку, соль, сахар, разрыхлитель. В центре сделать углубление и влить масло, яйцо и молоко. Все перемешать и добавить
чернику. Раслить тесто по формочкам и поставить в духовку. Печь 25-30 минут до полной готовности.



Original recipe for corn batter from Quaker

No comments: