May 14, 2013

Cheesecake Swirl Brownies


This year for Shavuot I decided to make something different and ended up with absolutely healthy and delicious Cheesecake Swirl Brownies.
Cheesecake Swirl Brownies
Yield: makes one 9 x 9-inch pan
Ingredients
6 tablespoons (3 ounces) unsalted butter
6 ounces bittersweet chocolate, finely chopped
1/4 teaspoon salt
3/4 cup (5 1/4 ounces) plus 4 tablespoons granulated sugar, divided
3 large eggs, divided
2 teaspoons vanilla extract, divided
1/4 cup sour cream
3/4 cup (3 3/4 ounces) all purpose flour
1/4 cup (3/4 ounce) cocoa
1/2 teaspoon baking powder
8 ounces cream cheese, softened
1. Adjust oven rack to middle position and preheat oven to 350°F. Grease 9- by 9-inch baking pan.
2. In large bowl set over pan of simmering water, melt butter with chocolate until smooth. Remove from heat and whisk in salt, 3/4 cup sugar, 2 eggs, 1 teaspoon vanilla, and sour cream. Add flour, cocoa, and baking powder to the bowl and whisk until smooth. Drop blobs of batter into the pan. Do not spread.
3. In another large bowl, stir cream cheese with remaining 4 tablespoons sugar until smooth with no lumps. Whisk in remaining teaspoon vanilla and remaining egg. Drop blobs of cheesecake batter into pan in any of the empty spots or crevices.
4. Using a butter knife or offset spatula, swirl batters together. Bake until just set, 20 to 25 minutes. Let cool in pan an hour. Cut into bars and serve.

Американские шоколадные пирожные со сливочным сыром.

6  столовых ложек сливочного масла
180 грамм  шоколада, мекло порезанного
1/4 чайной ложки соли
3/4 чашки сахара + 4 столовых ложки
3 яйца
2 чайной ложки ваникчного экстракта
1/4 чашки сметаны
3/4 чашки муки
1/4 чашки какао-порошка
1/2 чайной ложки разрыхлителя
240 грамм сливочного сыра "Филадельфия" (1 ямериканская упаковка)
Нагреть духовку до 350Ф амд приготовить формочку размераму 9 на 9 дюймов.
Приготовить водяную баню, на которую поставить миску с шоколадом и маслом. Держхать на паровой бане до того, как весь шоколад и масло растворятся. Снять с паровой бани и остудить немного, добавить соль, 3/4 часки сахара, 2 яйца, ванильнуй экстракт, сметану, муку, какао и разрыхлитель. Все хорошо перемешать. И выложить ложкой в формочку, не разравнивать.

В другой посуде миксером взбить сливочный сыр, 1 яйцо и 4 столовых ложки сахара. Выложить ложкой полученную смесь между шоколадной. Взять нож и перемешать светлую смесь с шоколадной. печь 20-25 минут. Вынуть ис духовки, дать постоять 1 час и нарезать.

Recipe came from Serious Eats

2 comments:

Anonymous said...

Looks delicious but how is this healthy?

Alla Staroseletskaya said...

If you compare with store-bought brownies full of chemicals, these ones are pretty good.