November 13, 2014

Coleslaw with grapes and apples.


Coleslaw with grapes and apples.

Dressing

5 Tablespoons olive oil
3 Tablespoons white wine vinegar
1 & 1/2 Tablespoons Dijon mustard
1 garlic clove, minced
1/4 teaspoon black pepper
1/8 teaspoon caraway seeds

In a medium bowl mix everything together.

Salad

1 medium head of green cabbage, thinly shredded
2 medium Granny Smith apples, cored and cut into 3" matchsticks
1 cup halved grapes
1/3 cup slivered almonds, toasted
1/4 cup flat parsley, chopped
1/4 cup dried pomegranate seeds (optional, but very healthy)

Salt to tаste.

For the salad, place cabbage on a large cutting board and massage with 1/2 teaspoon of salt for 1-2 minutes. Place cabbage in a large bowl and add rest of ingredients. Pour dressing, toss well and serve.


Капустный салат с виноградом и яблоками

Соус

5 столовых ложек оливкового масла
3 столовых ложек винного уксуса
1 & 1/2 столовых ложек американской горчицы
1 зубец чеснока, мелко нерезанного
1/4 чайной ложки молотого черного перца
1/8 чайной ложки семян тмина

Для соуса перемешать все ингридиенты.

Салат
1 средняя головка белокочанной капусты, мелмо нашинкованной
2 средних яблока, нерезанных на тонкие полоски
1 чашка вунограда, порезанного напополам
1/3 чашки  тонко нарезанных миндальных орех
1/4 чашки петрушки, мелко нарезнанной
1/4 чашка сушеннох семочек граната (по желанию)

Соль по вкусу.

Для салата, выложить капусту на доску и перетереть с 1/2 чайной ложки соли. Положить капусту и все оставшиеся ингридиенты в большую посуду, полить соусом и хорошо перемешать. можно подавать. 


Idea came from last issue of Oprah magazine.

No comments: